El Govern organitza la II Fira del Producte Local en el marc de la Fira de Tardor de Marratxí
04/11/2025
La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, impulsa aquest diumenge, 9 de novembre, la II Fira del Producte Local, que tindrà lloc a Sant Marçal (Marratxí), en el marc de la XXIV Fira de Tardor, organitzada per l’Ajuntament de Marratxí.
La Fira reunirà una trentena d’elaboradors i productors de Mallorca, Menorca i Eivissa, que oferiran una àmplia mostra de productes agroalimentaris elaborats, cultivats o produïts a les Illes Balears. L’objectiu és donar visibilitat al producte local i a la tasca de les petites empreses, cooperatives i explotacions agràries i ramaderes de les Illes Balears, a més de fomentar el consum responsable i de proximitat i estrènyer el vincle entre el productor i el consumidor.
El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha destacat que «la Fira del Producte Local és una oportunitat per acostar a la ciutadania el valor del producte de les Illes Balears i reconèixer l’esforç d’aquells que el fan possible». Llabrés ha afegit que «amb aquesta segona edició consolidam un espai de trobada entre productors i consumidors; aquest contacte és fonamental per establir relacions de confiança entre el sector primari i el client final, i que aquesta confiança es tradueixi en vendes per als nostres productors».
La II Fira del Producte Local se celebrarà a l’esplanada de Sant Marçal, de 10.00 a 16.00 hores, i serà un aparador de la gran diversitat de productes que ofereixen els pagesos de les Balears. A més s’hi podran bescanviar bons de producte local, en cas que els productors encara en tenguin de disponibles.
Entre els participants hi haurà cellers i productors de vi com Pere Seda, Bodegas Rossneu, Sa Cabana, Sa Catarina, 7103 Petit Celler, Bodega Can Morgan i Bodega Conde de Suyrot; productors d’oli com ara Finca Treurer, Oli Son Matge i Sa Caterina; formatgeries com Formatges Fet a Son Garrova, Formatges Torre Trencadeta i Santa Cecília Ferreries (Formatge Maó-Menorca), i productors de mel com Sa Mel·lífera, Beia Negra, Balàfia i Illa de Mel Menorca.
També hi participaran productors de confitures, fruita i hortalisses com Hort de Sa Vall, S’Hort de Baix i Fruita Picó Ximelis, a més de Can Blai, que oferirà embotits, confitures i hortalisses. L’oferta dolça i artesanal comptarà amb Forn i Pastisseria Trias i Associació Es Rafal Negre, mentre que T’Estim presentarà la seva gamma d’infusions i tes ecològics.
Per la seva banda, Butxi Hot Sauce & Spices mostrarà les seves salses i condiments, Caragolers de Muro oferirà caragols i Licors Moyà i Mandragora Hidromel aportaran begudes espirituoses i hidromel. A més, hi seran presents productors de sal marina, com Flor de Sal d’Es Trenc, i representants d’aliments de qualitat com la Indicació Geogràfica Protegida Ametlla de Mallorca.
La fira comptarà també amb la participació institucional de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local i de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, que organitzen la cita en col·laboració amb l’Ajuntament de Marratxí.
IMATGES RELACIONADES

Comparteix











