Torna

Activitat de formació per a professorat d’FP – FORMATGES (avançat)

El termini d’inscripció és del 5 al 17 de novembre de 2025 a través del Portal del personal

FORMATGES 31/10/2025

El 5 de novembre s’obrirà el termini d’inscripció per participar en la formació “Formatges (avançat)”, organitzada pel Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de Formació Professional de les Illes Balears (CFINFP-IB) del Servei de Planificació i Participació de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa.

Aquesta activitat té una durada total de 12 hores i es durà a terme presencialment a l’IES Puig de sa Font (Son Servera) els dies 10 i 11 de desembre de 2025. 

Destinataris
1. Professorat d’FP en actiu de la família professional d’Hoteleria i Turisme (HOT) de l’IES Puig de sa Font.
2. Professorat d’FP en actiu de la família professional d’Hoteleria i Turisme (HOT) de la resta de centres.
3. Altres professors de formació professional en actiu que puguin aplicar els continguts de la formació a l’aula i ho demostrin mitjançant una aplicació didàctica.

Objectius

  • Explorar els processos de maduració i d’afinat dels formatges, així com el seu impacte en el perfil organolèptic.
  • Relacionar el formatge amb el territori i la seva identitat cultural, analitzant les denominacions d’origen (DO) i els formats tradicionals.
  • Aplicar tècniques culinàries específiques per elaborar plats calents, freds i postres a base de formatge.
  • Dissenyar taules de formatges temàtiques i propostes de maridatge, seguint criteris tècnics i sensorials.
  • Avaluar els criteris de qualitat i identificar els defectes habituals en els tasts professionals.

Termini d’inscripció
Del 5 al 17 de novembre de 2025 a través del Portal del personal. 

Tota la informació detallada sobre aquesta activitat està disponible en el document adjunt.

​​​​​Formació finançada pel Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports i cofinançada per la Unió Europea (FSE+).

Documentació relacionada

FORMATGES (avançat)

Comparteix