Els complements alimentaris En el mercat actual hi ha un elevat nombre de productes comercialitzats com aliments que contenen fonts concentrades de nutrients i altres substàncies, amb un efecte...
Resultats de les visites i/o auditories de requisits previs a hospitals i residències de tercera edat A les Residències de tercera edat, depenen de la capacitat i volum d’elaboració del menjars es...
Resultats de programa de control sanitari en els escorxadors Dades sobre els decomissos generats en els escorxadors de les Illes Balears És important conèixer la quantitat d’animals i de visceres...
Bolets sí, amb precaució No oblideu els consells a l'hora de consumir bolets Recolecteu només els bolets que conegueu amb certesa. Eviteu consumir bolets recollits per altres persones sinó teniu...
Resum d'alertes que han afectat a les Illes Balears durant l'any 2010 Clasificació dels productes implicats: Clasificació general dels productes Nombre de notificacions Begudes refrescants 1...
Resum d'alertes que han afectat a les Illes Balears durant l'any 2011 Clasificació dels productes implicats: Clasificació general dels productes Nombre de notificacions Carns i derivats 3...
Introducció alertes Entre les eines bàsiques per al Control Oficial d'Aliments destaquen els Sistemes d'Alertes alimentàries. El Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació, en endavant...
Autorització d'establiments RESTAURANTS, CAFETERIES, BARS I SIMILARS Abans de començar un tràmit, li demanam que comprovi si correspon Comunicació prèvia d'un establiment o Comunicació de...
Certificats Certificat de competència en benestar animal per al personal que fa la matança i les operacions connexes en els escorxadors de les Illes Balears El dia 18 de novembre de 2009 es va...
Novetats en relació amb l'etiquetatge de l'origen de la carn El 14 de desembre de 2013 es va publicar en el Diari Oficial de la Unió Europea el Reglament d’execució (UE) núm. 1337/2013, de la...
Alimentació segura durant l'embaràs i la infància A més de les pautes per a una alimentació saludable és important que les famílies coneguin quins són els aliments que han d'evitar en...
Normativa Autonòmica Decret 12/2013, de 5 d’abril, pel qual es creen el Consell Autonòmic de Seguretat Alimentària i la Comissió de Coordinació Administrativa Decret 34/2009, de 19 de juny, pel...
Peix blau i histamina: un risc evitable Quan el peix blau no es manipula higiènicament pot donar reaccions al.lergiques La histamina és la responsable de la reacció al.lergica Una deficient...
Enquesta sobre mètodes emprats per assignar vida útil d'embotits cuits tradicionals A l'actualitat existeix preocupació pel perill de creixement de Listeria monocytogenes als aliments llests pel...