25/10/2023 El Govern sol·licita a la Secretaria d’Estat de Turisme prorrogar les línies d’ajuda a turisme procedents de Fons Europeus fins al 2026

El director general de Turisme del Govern, Josep Aloy, està assistint aquests dies a la III Convenció Turespaña que té lloc a San Sebastián. En el transcurs de les jornades la comitiva balear s’ha pogut reunir amb la secretària d’Estat de Turisme a qui se li ha transmès la preocupació perquè els projectes del fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea, no puguin ser executats en el termini previst, i han sol·licitat prorrogar la realització i justificació dels projectes fins a finals de 2026. Aquestes converses es reprendran pròximament per analitzar la viabilitat d’aquesta ampliació de temps.

Cal remarcar que abans de final d’any es tornarà a treure una nova convocatòria d’ajudes a hotelers en matèria de modernització i innovació, circularitat i adquisició de llits elevables.

D’igual forma s’han tengut diverses reunions amb la conselleria i direccions generals del govern de Canàries per continuar els contactes en matèries turístiques que afecten ambdues comunitats, com els fons europeus Next Generation dedicats a turisme, el lloguer vacacional, normativa turística o formació.

Links d'interés: