REFUGI DE SON MORAGUES

Reformat en diferents etapes, sembla que en el seu origen era un porxo utilitzat pels nevaters que treballaven a la casa de neu situada uns metres més amunt.

SGS ISO14001 Certificat ISO14001 Son Moragues
Fotografies
3. Refugui de son Moragues.JPG4. Exteriors de son moragues.JPG5. Finca de son Moragues.JPG 6. Interior de son Moragues.JPG7. Refugi.JPG8. Voltants de son Moragues.JPG 

Localització i accés

El refugi de son Moragues es troba en el Paratge natural de la Serra de Tramuntana, dins el terme municipal de Valldemossa.

L'accés al refugi es fa a través d'un camí que comença a la urbanització de s'Arxiduc (500 m abans  d'arribar al poble de Valldemossa) i enllaça amb el camí del comellar des Cairats. El darrer tram del camí presenta desnivells importants. En el cas que els usuaris es desplacin amb vehicles, aquests s'hauran d'estacionar o bé al poble de Valldemossa o bé a la urbanització. La dificultat de l'accés i de l'entorn immediat al refugi fa que sigui poc recomanable per a usuaris poc acostumats a la muntanya.

El darrer tram del camí presenta desnivells importants.

Plànol refugi Son Moragues.pdfPlànol refugi Son Moragues.pdf 

La finca de Son Moragues - enllaça-hi

Actualment Son Moragues, propietat del Govern de les Illes Balears, és una de les finques de la Serra més utilitzades pels excursionistes que realitzen alguns dels nombrosos itineraris que la travessen. La vegetació predominant de la finca són els boscs d'alzines, en els quals trobam una quantitat important d'elements etnològics com sitges de carboner, forns de calç o forns de pa. Aquests elements patrimonials, juntament amb els elements naturals de l'entorn, conformen un paisatge d'una bellesa excepcional. 

Un altre dels elements patrimonials més significatius de la finca és la casa de neu que es troba a pocs metres del refugi.

Descripció i equipaments

El refugi té una superfície útil de 80 m2. La capacitat de refugi és de quinze persones.

A l'interior del refugi hi ha una taula i un banc, una estufa de llenya, una farmaciola i un extintor.

El refugi no té ni llum ni aigua.

Fora del refugi hi ha un bany químic i un llenyer.

Adaptacions

El refugi no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Activitats complementàries

Pel refugi passen el camí de s'Arxiduc i el camí de sa coma des Cairats. No gaire lluny es pot seguir el camí de ses Fontanelles.Camí de s_arxiduc.pdfCamí de s'arxiduc.pdf Coma dels cairats.pdfComa dels cairats.pdf Ses Fontanelles.pdfSes Fontanelles.pdf

Cal considerar les múltiples possibilitats lúdiques que ofereix el poble de Valldemossa.

RESERVES

Telèfon d'informació: 971 17 76 52. Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14 h.

Accedir a la reserva en línia.