Torna

Espais Naturals Protegits

REFUGI DEL PARC NACIONAL DE CABRERA

El refugi de Cabrera està habilitat a les antigues instal·lacions del campament militar a l'illa de Cabrera Gran, dins l'arxipèlag de Cabrera (declarat Parc Nacional el 1991).

Fotografies

desc_cabrera.jpg

Localització i accés
El refugi es troba situat al costat del Mollet des Pagès i sa Platgeta, dins el Parc Nacional Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera.

Coordenades UTM: X: 494.588, Y: 4.333.001.

L’accés al refugi és únicament a peu, per una pista irregular, pedregosa i plana (sense desnivell) que va del Port al Mollet des Pagès (durada aproximada: 15 minuts). S’aconsella anar lleuger d’equipatge i amb calçat adequat. No hi ha servei de transport de persones ni motxilles.

Com arribar al Parc Nacional de Cabrera:

S’hi arriba per mar mitjançant vaixell privat o en les barques de transport col·lectiu que parteixen del Port de la Colònia Sant Jordi (ses Salines). Per embarcació privada s’ha de sol·licitar en línia una autorització de navegació i de fondeig en el cas de voler-hi passar la nit.

EL PARC NACIONAL MARITIMOTERRESTRE DE L'ARXIPÈLAG DE CABRERA enllaça-hi

El Parc Nacional està constituït per 19 illes i illots, i tota la zona marina dels seus voltants, que constitueixen una superfície de 90.794 hectàrees (89.478 hectàrees marines i 1.316 hectàrees terrestres). Està situat al sud de Mallorca, a deu milles nàutiques del Port de la Colònia de Sant Jordi (ses Salines). Pertany al municipi de Palma.

Descripció i equipaments del refugi de Cabrera
El refugi de Cabrera té capacitat màxima per a 12 persones, distribuïdes en 4 habitacions: Tramuntana de 4 places, Llebeig de 4 places, Migjorn de dues places i Ponent de 2 places. També disposa d’un menjador-sala d'usos múltiples i un bany compartit exterior amb dutxes. El dia de sortida es podrà fer ús de les zones compartides fins a les 14h.

La reserva d’habitacions dóna dret a emprar-les des de les 13 h de la data d’inici de reserva fins a les 10 hores de la data de finalització. La recollida de les claus i la formalització de l’entrada es fa a les oficines del Port de Cabrera.

Electricitat: Disposa d’electricitat, que prové en un 50 % de plaques fotovoltaiques, per a la il·luminació i els electrodomèstics.

Aigua: Disposa d’aigua no potable i plaques solars tèrmiques per a aigua calenta. És important fer-ne un consum reduït, atesa la manca d’aigua al Parc Nacional.

Sala d’usos múltiples-menjador: disposa de taules, cadires, dues geleres, dos microones i vaixella (tassons, plats i coberts).

NOTA IMPORTANT SOBRE RESIDUS: La gestió dels residus al Parc Nacional és complexa i enfocada cap a la reducció de fems. Cal dur menjar sense envasos ni plàstics d’un sol ús. La resta de residus es disposaran degudament separats en els contenidors de reciclatge.

No tirar tovalloletes i altres productes d’higiene personal al WC.

Es recomana dur productes d’higiene i protecció (sabons, cremes, protecció solar, etc.) naturals i ecològics per disminuir la contaminació marina.

Serveis generals:

  • Servei de cantina al port principal (begudes i entrepans).
  • Flassades.
  • Productes de neteja (paper de vàter, rentaplats, granera, fregadora, etc.).
  • Extintors.

Serveis NO inclosos:

  • Aigua potable.
  • Roba de llit (llençols).
  • Tovalloles i sabons de bany.
  • Transport de persones, motxilles i queviures.
  • Cuina


Animals: Es prohibeix la presència d’animals, a excepció de cans guia.

Fumadors: Només està permès fumar a la zona del Port i del Mollet. No està permès fumar en cap altra banda del Parc Nacional (instal·lacions, platges, camins, zona de pícnic, etc.).

Adaptacions: El refugi no està adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

Activitats complementàries: Dins el Parc Nacional de Cabrera hi ha itineraris que es poden dur a terme de manera autoguiada, itineraris que només es poden fer amb guies i visites organitzades al museu. A l’oficina d’atenció al públic del Port de Cabrera hi trobareu fulletons, mapes del Parc Nacional i informació dels diferents itineraris i possibles activitats a dur-hi a terme. Per a participar en les activitats guiades, cal reservar plaça prèviament a l’oficina d’informació del Parc.


RESERVES

Les reserves es poden fer amb una antelació màxima de 3 mesos. Si vol realitzar una reserva premi aquí:

Accedir a la reserva en línia.


Telèfon d’informació: 971 17 76 52. De dilluns a divendres, de 10 a 14 hores.