BINIFALDÓ PETIT

Binifaldó petit és una dependència annexa a les cases de Binifaldó.Les cases de Binifaldó són un centre d’educació ambiental des de l’any 1985 que s’empra també com a refugi.

SGS ISO14001 Certificat ISO14001 Binifaldó petit
Fotografies

1.Exteriors Binifaldó petit.jpg 2.Interiors Binifaldó petit.jpg 3.Interiors Binifaldó petit.jpg4.Interiors Binifaldó petit.jpg 5.Interiors Binifaldó petit.jpg

 

Localització i accés

Les cases de Binifaldó es troben en el Paratge natural de la Serra de Tramuntana, dins la finca pública de Binifaldó. Per arribar a les cases cal passar per la finca pública de Menut. Aquestes dues finques foren els primers monts d'utilitat pública declarats a les Illes Balears.

S’accedeix a les cases de Binifaldó des de la carretera de Lluc a Pollença (Ma- 10), seguint el tram asfaltat del camí de Menut que arriba fins a les cases de Binifaldó i continua fins el coll des Pedregaret. El recorregut és d’aproximadament 3,5 km.

Coordenades UTM. X:492273 i Y:4409880.

La finca pública de Binifaldó - enllaça-hi

La vegetació predominant de la zona és l'alzinar, en part a causa de l'abundància d'aigua, que també es veu reflectida en la destacada quantitat de fonts i avencs que hi ha als voltants.

A banda de la riquesa natural de l'espai, destaquen els nombrosos elements patrimonials relacionats amb la utilització del bosc com a font de recursos. És el cas de forns de calç, barraques i sitges de carboners o parets seques.

Descripció i equipaments

Binifaldó petit té una superfície aproximada de 90 m2 construïts, distribuïts en una sola planta.

Té una capacitat total de 10 persones. Aquesta dependència consta de tres habitacions amb lliteres, sala d'estar-menjador amb foganya, cuina equipada, banys i dutxa, electricitat, calefacció i aigua calenta.

Té accés i ús al forn de pa.

Adaptacions

Les cases no estan adapdes a persones amb mobilitat reduïda.

Activitats complementàries

Des de les cases es pot seguir el camí de la coma de Binifaldó i el camí de sa Moleta de Binifaldó. A les proximitats del refugi hi ha el camí de sa cometa des Morts, el camí del puig Tomir, el camí Vell de Lluc a Pollença, el puig d'en Galileu i el camí vell de Lluc a Caimari. Coma de Binifaldó.pdfComa de Binifaldó.pdfCometa des morts.pdfCometa des morts.pdf Puig Tomir.pdfPuig Tomir.pdf 

A la finca pública de Menut hi ha tres àrees recreatives: Menut I, Menut II i es Pixarells, gestionades pel Govern de les Illes Balears. Enllaça-hi

RESERVES

Telèfon d'informació: 971 17 76 52. Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14 h.

Accedir a la reserva en línia.