Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

Convocatòria de subvencions per al suport als recursos tècnics de les organitzacions no governamentals de desenvolupament (ONGD) de les Illes Balears per a l'any 2023

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió de subvencions a iniciatives impulsades per organitzacions no governamentals de desenvolupament (ONGD) de les Illes Balears, orientades al finançament de despeses d'assistències tècniques que facilitin la seva participació en projectes solidaris. La dimensió i el grau de professionalització de les ONGD és divers, i existeixen entitats que no tenen la capacitat econòmica suficient per disposar la contractació de personal tècnic o per executar determinades despeses. En aquest marc, la Direcció General de Cooperació publica aquesta convocatòria de subvencions destinada al suport econòmic i reforç d'aquestes entitats, a fi de facilitar el desenvolupament de les seves funcions.

Codi SIA

2983902

Persones destinatàries

Poden ser beneficiàries de les subvencions que estableix aquesta convocatòria les ONGD inscrites en el Registre d'Organitzacions No Governamentals de les Illes Balears que no disposin de personal tècnic contractat de forma estable, ni a la seu de l'entitat ni, si n'és el cas, a la seva delegació a les Illes Balears, com a mínim, en el darrer any anterior a la publicació d'aquesta convocatòria.

Termini per a resoldre i notificar

Les resolucions dictades en aquest procediment, tant de concessió com de denegació, han de ser motivades i han de fixar, en el cas de la concessió la quantia de la subvenció concedida. D'acord amb l'article 45.1 b) de la Llei 39/2015, s'han de publicar en el web http://dgcooper.caib.es, en el termini màxim de sis mesos comptadors des de la data de presentació de les sol·licituds.

Silenci administratiu

Negatiu

Forma d'inici

D'ofici

Fi de la via administrativa

Si

Disponible per tramitar per persona apoderada

Si

Òrgan competent per a resoldre

Conselleria de Famílies i Afers Socials

Tràmits

X

Sol·licitud

Requisits

a) Estar inscrites en el Registre d'ONGD de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 43 del Decret 15/2018. Cal que la constitució legal de l'entitat i la presència efectiva a les Illes Balears s'hagin produït com a mínim dos anys abans de la publicació de la convocatòria. A l'efecte del que s'estableix respecte al requisit de l'antiguitat que han d'acreditar les entitats beneficiàries, en el cas de successió d'entitats s'ha de respectar l'antiguitat originària de l'entitat, sempre que aquesta circumstància s'acrediti en els nous estatuts.

b) No disposar de personal tècnic contractat de forma estable, ni a la seu de l'entitat ni, si n'és el cas, a la delegació a les Illes Balears, com a mínim, en el darrer any anterior a la publicació d'aquesta convocatòria.

c) Haver justificat suficientment les subvencions o ajudes rebudes anteriorment del Govern de les Illes Balears, si n'és el cas.

d) No estar sotmeses a cap procediment de reintegrament de subvencions públiques o a cap procediment sancionador.

e) No incórrer en cap de les prohibicions que estableixen l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions i l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

Documentació a presentar

Amb la sol·licitud les ONGD sol·licitants han de presentar la documentació següent:

a) Declaració responsable relativa a la veracitat de les dades bancàries (n'ha de tenir la titularitat l'entitat sol·licitant), d'acord amb el model normalitzat disponible en el web http://dgcooper.caib.es. En el cas que els comptes ja estiguin d'alta a la Comunitat Autònoma, n'hi ha prou d'especificar en quin s'ha de fer el pagament.

b) En el cas de les fundacions, document acreditatiu d'estar al corrent en el compliment de les obligacions comptables amb el protectorat en el moment de presentar la sol·licitud.

c) Un certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social i de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària en què consti que està al corrent en el pagament de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries davant l'Administració de l'Estat, en el cas que l'entitat sol·licitant denegui expressament en la sol·licitud l'autorització perquè es comprovi d'ofici.

d) D'acord amb els models normalitzats disponibles en el web http://dgcooper.caib.es, les declaracions responsables següents:

⸰ De complir les obligacions que estableixen per a les entitats beneficiàries l'article 11 del Text refós de la Llei de subvencions, l'article 21 del Decret 15/2018 i aquesta convocatòria.

⸰ De no incórrer en cap causa de prohibició o d'incompatibilitat per percebre l'ajut, d'acord amb la normativa aplicable, i de no haver estat mai objecte de sancions administratives ni de sentències fermes condemnatòries per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere.

⸰ De disposar de l'organització, l'estructura tècnica i la capacitat suficients i necessàries per garantir el compliment de l'activitat objecte de subvenció en el moment que es publica la convocatòria.

⸰ De totes les ajudes i les subvencions sol·licitades a qualsevol institució, pública o privada, nacional o estrangera, relacionades amb la sol·licitud, o que s'hagin concedit a l'entitat.

e) Un organigrama actualitzat de l'ONGD sol·licitant i la composició del seu òrgan directiu. En l'organigrama s'ha d'especificar l'estructura organitzativa personalitzada i s'ha d'indicar, si escau, el tipus de relació amb l'entitat (si es tracta de personal voluntari o remunerat i, en aquest cas, contractat per a actuacions determinades o de manera estable), així com la categoria professional de cada una de les persones contractades de manera estable.

f) Declaració responsable de no disposar de personal tècnic contractat de forma estable, ni a la seu de l'entitat ni, si n'és el cas, a la seva delegació a es Illes Balears, com a mínim, en el darrer any anterior a la publicació d'aquesta convocatòria. L'òrgan instructor podrà requerir a l'entitat la documentació que així ho acrediti.

Documents relacionats amb el tràmit:

Termini màxim

El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (fins el 22 de juny)

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Conselleria de Famílies i Afers Socials

Contacte

Servei o Secció responsable

Servei de Cooperació

Tel.: 971177200

(jfortuny@dgcooperacio.caib.es)

X

Aportació de documentació

Requisits

Haver presentat una sol·licitud en aquesta convocatòria de subvencions.

Especificar el núm. de registre al que s'ha d'adjuntar aquest tràmit o el núm. d'expedient al que s'ha d'incorporar la documentació.

Documentació a presentar

Termini màxim

Sense termini

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Conselleria de Famílies i Afers Socials

Contacte

Servei o Secció responsable

Servei de Cooperació

Tel.: 971177200

(jfortuny@dgcooperacio.caib.es)

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Direcció General de Cooperació i Immigració

Finalitat

Tramitació del procediment

Legitimació

Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics

Destinatari

No se cediran dades a tercers tret d'obligació legal

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Descarregar