Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

Convocatòria d'ajuts per a les persones que siguin titulars d'autorització de transport públic de mercaderies

Aquesta convocatòria té per objecte regular l'atorgament de les ajudes per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titulars d'autorització de transport públic de mercaderies, residenciades a les Illes Balears, per promocionar l'ocupació autònoma i afavorir-ne la sostenibilitat i pervivència d'aquests tipus de projectes empresarials afectats per l'increment del preu de l'energia.

Codi SIA

2892603

Persones destinatàries

1. Pueden ser beneficiarios de estas ayudas las personas trabajadoras por cuenta propia o autónomos residenciadas en las Illes Balears, que sean titulares de autorización de transporte público de mercancías de vehículos ligeros de 2 T hasta 3,5 T (MDLE) o de vehículos pesados de más de 3,5 T (MDPE) .

2. Los beneficiarios tienen que constar de alta en el régimen especial de trabajadores autónomos o régimen especial por cuenta propia de la Seguridad Social que corresponda o mutualidad del colegio profesional correspondiendo los meses de enero y febrero de 2022.

3. Los beneficiarios tienen que constar de alta en el Censo de Actividades Económicas de la Agencia Estatal de la Administración Tributaria los meses de enero y febrero de 2022.

4. Los beneficiarios tienen que constar de alta en el Censo de Empresarios, Profesionales y Retenedores de la Agencia Estatal de la Administración Tributaria los meses de enero y febrero de 2022.

5.Los beneficiarios, en el momento de la presentación de la solicitud, tienen que cumplir todos los requisitos que prevé el artículo 10 del texto refundido de la Ley de subvenciones, aprobado por el Decreto Legislativo 2/2005, de 28 de diciembre.

Termini per a resoldre i notificar

4 mesos

Silenci administratiu

Negatiu

Forma d'inici

D'ofici

Fi de la via administrativa

Si

Disponible per tramitar per persona apoderada

Si

Òrgan competent per a resoldre

Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia

Documents relacionats amb el procediment

Tràmits

X

Tràmit un: Sol·licitud de data i franja horària per a presentar la sol·licitud (no requereix signatura electrònica).

Requisits

1. Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts les persones treballadores per compte propi o autònoms residenciades a les Illes Balears, que siguin titulars d'autorització de transport públic de mercaderies de vehicles lleugers de 2 T fins a 3,5 T (MDLE) o de vehicles pesats de més de 3,5 T (MDPE) .

2. Els beneficiaris han de constar d'alta en el règim especial de treballadors autònoms o règim especial per compte propi de la Seguretat Social que pertoqui o mutualitat del col·legi professional corresponent els mesos de gener i febrer de 2022.

3. Els beneficiaris han de constar d'alta en el Cens d'Activitats Econòmiques de l'Agència

Estatal de l'Administració Tributària els mesos de gener i febrer de 2022.

4. Els beneficiaris han de constar d'alta en el Cens d'Empresaris, Professionals i Retenidors de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària els mesos de gener i febrer de 2022.

5.Els beneficiaris, en el moment de la presentació de la sol·licitud, han de complir tots els requisits que preveu l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

Documentació a presentar

1. La presentació de la sol·licitud implica autoritzar a l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears perquè puguin consultar en qualsevol moment telemàticament o per altres mitjans, les comprovacions per mostreig o exhaustives necessàries per verificar la conformitat de les dades de les declaracions. En cas de denegar-ho mitjançant el formulari de sol·licitud, s'hauran de presentar els documents acreditatius corresponents.

2. Només en cas que l'interessat s'oposi a l'autorització a què fa referència l'apartat anterior, s'haurà d'aportar amb la sol·licitud, els documents següents:

a) Certificat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària acreditatiu de la Delegació o Delegació Especial en la qual es trobi el domicili fiscal.

b) Certificat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries.

c) Certificat de l'Agència Tributària de les Illes Balears d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb la comunitat autònoma de les Illes Balears.

d) Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social d'estar al corrent de pagament de les seves obligacions.

e) Autorització de transport públic de mercaderies de que és titular l'autònom.

f) Fitxa tècnica del vehicle amb autorització de transport públic de mercaderies, a efectes de la comprovació del tonatge del vehicle.

g) DNI/NIE.

h) Certificat d'empadronament.

i) Certificat de vida laboral.

j) Document o certificat acreditatiu de la representació, si escau.

3. La presentació de la sol·licitud electrònica de les subvencions previstes en aquesta convocatòria contindrà les següents declaracions responsables:

a) Declaració de no estar sotmès a cap de les prohibicions que estableixen els apartats 1 i 2 de l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

b) Declaració de tots els ajuts rebuts o sol·licitats i pendents de resoldre, per recolzar l'economia després de l'agressió contra Ucraïna per part de Rússia.

c) Declaració de totes les subvencions o ajuts obtinguts o sol·licitats per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol administració o ens públic o privat nacional, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, o si s'escau, una declaració expressa de no haver-ne sol·licitat o obtingut cap.

d) Declaració que tant la persona sol·licitant, com el seu centre de treball es troben a les Illes Balears.

e) Declaració responsable que el sol·licitant s'ha mantingut d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms, durant els mesos de gener i febrer de 2022.

f) Declaració responsable que el sol·licitant s'ha mantingut d'alta en el Cens d'Activitats Econòmiques de l'AEAT, durant els mesos de gener i febrer de 2022.

g) Declaració responsable que el sol·licitant s'ha mantingut d'alta en el Cens d'Empresaris, Professionals i Retenidors de l'AEAT, durant els mesos de gener i febrer de 2022.

h) Declaració de la relació de vehicles amb autorització vigent de transport públic de mercaderies de que és titular l'autònom, amb la distribució de tonatge establerta en l'apartat 4.1 d'aquesta convocatòria.

i) Declaració de dades bancàries, a l'efecte de l'ingrés derivat del procediment, segons el model inclòs en el tràmit telemàtic.

j) Declaració de que en els darrers tres anys no ha estat sancionat per resolució administrativa ferma o condemnat per sentència judicial ferma perquè hagi exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, d'acord amb l'article 11.2 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

k) Declaració responsable que la persona sol·licitant compleix amb tots els requisits i condicions per a l'accés a la subvenció, sense perjudici de la facultat de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular per a consultar els sistemes d'informació corresponents i verificar l'emplèn de tals requisits i condicions per part dels beneficiaris de la subvenció. Aquesta comprovació podrà realitzar-se amb anterioritat o posterioritat a la concessió de la subvenció. En cas de detectar-se l'incompliment d'alguna condició, procedirà la denegació de la subvenció o l'exigència de reintegrament.

l) Declaració responsable de no trobar-se inclòs en alguna de les circumstàncies incloses en l'article 13, apartats 2 i 3, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, que impedeixen obtenir la condició de beneficiari.

m) Declaració responsable per garantir que els ajuts sol·licitats no superen, aïlladament o conjuntament, el cost total de l'activitat objecte de subvenció.

n) Declaració responsable que el sol·licitant accepta la cessió de tractament de les seves dades amb relació a l'execució d'aquesta convocatòria de subvencions.

o) Declaració responsable que és certa i completa la informació continguda en la sol·licitud de subvencions.

4. Excepcionalment, si la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular no pot obtenir aquesta documentació, pot sol·licitar a la persona interessada que l'aporti, tal com preveuen l'article 28.3 de la Llei 39/2015 i l'article 2.1.e) del Reial decret 1671/2009, de 6 de novembre, pel qual es desplega parcialment la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

En qualsevol cas, la persona sol·licitant ha de declarar les situacions noves que es puguin produir pel que fa al cas mitjançant un escrit presentat a la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular en el termini de quinze dies comptadors des de la data en què se li concedeixi la subvenció o presenti noves sol·licituds d'ajuts.

Termini màxim

El termini per a efectuar el tràmit 1 de reserva de torn començarà el 21 de juny de 2022 i acabarà l'1 de juliol de 2022, i des del dia 25 de juliol fins el dia 5 d'agost de 2022, sempre i quan el crèdit no s'hagi exhaurit abans.

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç

Contacte

Servei o Secció responsable

Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç

Plaça de Son Castelló, 1 (Polígon de Son Castelló). Tel.: 971178900

(promocioeconomica@caib.es)

X

Tràmit dos: Presentació de la sol·licitud (requereix signatura electrònica)

Requisits

1. Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts les persones treballadores per compte propi o autònoms residenciades a les Illes Balears, que siguin titulars d'autorització de transport públic de mercaderies de vehicles lleugers de 2 T fins a 3,5 T (MDLE) o de vehicles pesats de més de 3,5 T (MDPE) .

2. Els beneficiaris han de constar d'alta en el règim especial de treballadors autònoms o règim especial per compte propi de la Seguretat Social que pertoqui o mutualitat del col·legi professional corresponent els mesos de gener i febrer de 2022.

3. Els beneficiaris han de constar d'alta en el Cens d'Activitats Econòmiques de l'Agència

Estatal de l'Administració Tributària els mesos de gener i febrer de 2022.

4. Els beneficiaris han de constar d'alta en el Cens d'Empresaris, Professionals i Retenidors de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària els mesos de gener i febrer de 2022.

5. Els beneficiaris, en el moment de la presentació de la sol·licitud, han de complir tots els requisits que preveu l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

Documentació a presentar

1. La presentació de la sol·licitud implica autoritzar a l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears perquè puguin consultar en qualsevol moment telemàticament o per altres mitjans, les comprovacions per mostreig o

exhaustives necessàries per verificar la conformitat de les dades de les declaracions. En cas de denegar-ho mitjançant el formulari de sol·licitud, s'hauran de presentar els documents acreditatius corresponents.

2. Només en cas que l'interessat s'oposi a l'autorització a què fa referència l'apartat anterior, s'haurà d'aportar amb la sol·licitud, els documents següents:

a) Certificat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària acreditatiu de la Delegació o Delegació Especial en la qual es trobi el domicili fiscal.

b) Certificat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries.

c) Certificat de l'Agència Tributària de les Illes Balears d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb la comunitat autònoma de les Illes Balears.

d) Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social d'estar al corrent de pagament de les seves obligacions.

e) Autorització de transport públic de mercaderies de que és titular l'autònom.

f) Fitxa tècnica del vehicle amb autorització de transport públic de mercaderies, a efectes de la comprovació del tonatge del vehicle.

g) DNI/NIE.

h) Certificat d'empadronament.

i) Certificat de vida laboral.

j) Document o certificat acreditatiu de la representació, si escau.

3. La presentació de la sol·licitud electrònica de les subvencions previstes en aquesta convocatòria contindrà les següents declaracions responsables:

a) Declaració de no estar sotmès a cap de les prohibicions que estableixen els apartats 1 i 2 de l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

b) Declaració de tots els ajuts rebuts o sol·licitats i pendents de resoldre, per recolzar l'economia després de l'agressió contra Ucraïna per part de Rússia.

c) Declaració de totes les subvencions o ajuts obtinguts o sol·licitats per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol administració o ens públic o privat nacional, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, o si s'escau, una

declaració expressa de no haver-ne sol·licitat o obtingut cap.

d) Declaració que tant la persona sol·licitant, com el seu centre de treball es

troben a les Illes Balears.

e) Declaració responsable que el sol·licitant s'ha mantingut d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms, durant els mesos de gener i febrer de 2022.

f) Declaració responsable que el sol·licitant s'ha mantingut d'alta en el Cens d'Activitats Econòmiques de l'AEAT, durant els mesos de gener i febrer de 2022.

g) Declaració responsable que el sol·licitant s'ha mantingut d'alta en el Cens d'Empresaris, Professionals i Retenidors de l'AEAT, durant els mesos de gener i

febrer de 2022.

h) Declaració de la relació de vehicles amb autorització vigent de transport públic de mercaderies de que és titular l'autònom, amb la distribució de tonatge establerta en l'apartat 4.1 d'aquesta convocatòria.

i) Declaració de dades bancàries, a l'efecte de l'ingrés derivat del procediment, segons el model inclòs en el tràmit telemàtic.

j) Declaració de que en els darrers tres anys no ha estat sancionat per resolució administrativa ferma o condemnat per sentència judicial ferma perquè hagi exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries

per raó de sexe o de gènere, d'acord amb l'article 11.2 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

k) Declaració responsable que la persona sol·licitant compleix amb tots els requisits i condicions per a l'accés a la subvenció, sense perjudici de la facultat de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia

Social i Circular per a consultar els sistemes d'informació corresponents i verificar l'emplèn de tals requisits i condicions per part dels beneficiaris de la subvenció. Aquesta comprovació podrà realitzar-se amb anterioritat o

posterioritat a la concessió de la subvenció. En cas de detectar-se l'incompliment d'alguna condició, procedirà la denegació de la subvenció o l'exigència de reintegrament.

l) Declaració responsable de no trobar-se inclòs en alguna de les circumstàncies incloses en l'article 13, apartats 2 i 3, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, que impedeixen obtenir la condició de beneficiari.

m) Declaració responsable per garantir que els ajuts sol·licitats no superen, aïlladament o conjuntament, el cost total de l'activitat objecte de subvenció.

n) Declaració responsable que el sol·licitant accepta la cessió de tractament de les seves dades amb relació a l'execució d'aquesta convocatòria de subvencions.

o) Declaració responsable que és certa i completa la informació continguda en la sol·licitud de subvencions.

4. Excepcionalment, si la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular no pot obtenir aquesta documentació, pot sol·licitar a la persona interessada que l'aporti, tal com

preveuen l'article 28.3 de la Llei 39/2015 i l'article 2.1.e) del Reial decret 1671/2009, de 6 de novembre, pel qual es desplega parcialment la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

En qualsevol cas, la persona sol·licitant ha de declarar les situacions noves que es puguin produir pel que fa al cas mitjançant un escrit presentat a la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular en el termini de quinze dies comptadors des de la data en què se li concedeixi la

subvenció o presenti noves sol·licituds d'ajuts.

Termini màxim

Fins dia 5 d'agost de 2022

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç

Contacte

Servei o Secció responsable

Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç

Plaça de Son Castelló, 1 (Polígon de Son Castelló). Tel.: 971178900

(promocioeconomica@caib.es)

X

Esmena sol·licitud

Requisits

Requeriment d'esmena de la sol·licitud presentada

Documentació a presentar

Termini màxim

10 dies des de la notificació

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç

Contacte

Servei o Secció responsable

Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç

Plaça de Son Castelló, 1 (Polígon de Son Castelló). Tel.: 971178900

(promocioeconomica@caib.es)

X

Presentació de documentació

Requisits

Presentació de documentació per tal d'acreditar noves situacions

Documentació a presentar

Termini màxim

en qualsevol moment

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç

Contacte

Servei o Secció responsable

Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç

Plaça de Son Castelló, 1 (Polígon de Son Castelló). Tel.: 971178900

(promocioeconomica@caib.es)

X

Desistiment sol·licitud

Requisits

Desistiment de sol·licitud de subvenció

Documentació a presentar

Termini màxim

en qualsevol moment

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç

Contacte

Servei o Secció responsable

Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç

Plaça de Son Castelló, 1 (Polígon de Son Castelló). Tel.: 971178900

(promocioeconomica@caib.es)

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Direcció General d'Empresa, Autònoms i Comerç

Finalitat

Tramitació del procediment

Legitimació

Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics

Destinatari

No se cediran dades a tercers tret d'obligació legal

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Descarregar