LOGO CAIB
Contingut
23 juny 2022Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern dona suport al dispositiu de seguretat de les festes de Sant Joan de Ciutadella i hi col·labora


La Direcció General d’Emergències i Interior (DGEI) dona suport a l’Ajuntament de Ciutadella per al Pla de Seguretat de les festes de Sant Joan. Aquest dispositiu està format per 4 tècnics i 5 agents de la Unitat Operativa d’Emergències (UOP) de totes les Illes, 15 policies locals de Mallorca, així com 37 voluntaris de protecció civil.

D’una banda, la DGEI posa a disposició del dispositiu equipament de la Unitat Operativa d’Emergències —equips TETRA (xarxa de transmissions per a emergències)— per facilitar les comunicacions entre tot el dispositiu policial i de protecció civil que es desplega a Ciutadella. També s’hi ha desplaçat 9 vehicles.

A més, la sala d’operacions de l’112 es reforça amb un gestor telefònic i un supervisor més la nit de Sant Joan per tal de garantir el servei a totes les Illes: en total hi haurà 8 gestors telefònics i dos supervisors en el torn d’horabaixa, i 6 i  2, respectivament, en el torn de vespre.

Pel que fa als policies locals que s’han desplaçat des de Mallorca, l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB) ha coordinat la presència de 15  agents a Ciutadella dels municipis d’Inca, Manacor i Lloseta, que centraran les seves actuacions principalment en el control de discussions, baralles, intoxicacions etíliques, consum de drogues, visites a comerços i establiments públics per informar sobre la normativa vigent en matèria de begudes alcohòliques a menors, filtres d’accés i retirada preventiva de vidre a la zona dels jocs del Pla i del carrer de Santa Clara, etc.

La DGEI també ha coordinat els 37 voluntaris de protecció civil (30 de Mallorca i 7 de Menorca) de les agrupacions d’Artà, Montuïri, Felanitx, Algaida, Vilafranca, Sencelles, Lloseta, Porreres, Selva, Marratxí, Ciutadella, Maó, es Castell i Ferreries que reforçaran el dispositiu de seguretat donant suport als equips d’intervenció ràpida de la policia local de Ciutadella i a la Creu Roja amb tasques de suport sanitari i logística.

Així mateix, volem recordar a tots els participants de les festes de Ciutadella la necessitat de mantenir una actitud de seny i de col·laboració per garantir un Sant Joan segur. Recomanacions:

- Respectar els cavalls i cavallers: no tocar les brides ni cap element dels cavalls mentre corren. Actuar amb seny i prudència.

- Dur calçat adequat: evitar les xancletes, no permeten reaccionar ràpidament si s’ha d’esquivar un cavall.

- Festa de les avellanes: tirar-les amb suavitat, mai amb intenció de fer mal.

- Obrir passadís: als jocs del Pla, col·laborar per obrir un passadís perquè els cavalls i cavallers puguin córrer amb seguretat i espectacularitat.

- Alerta amb els cotxets: és perillós circular per les zones de gran aglomeració amb cotxets. Cal evitar aquests elements, ja que posen en perill els mateixos infants i també la festa.

- Seny i prudència: en cas de no conèixer la festa i els cavalls, millor ser prudent. Un cavall té molta força i suposa un risc per a qui no sap com tractar-los.

- Evitar els excessos: Sant Joan és una festa amb cavalls i aglomeracions, i, per tant, s’ha d’estar en perfectes condicions per reaccionar. Un consum excessiu d’alcohol pot posar en risc la persona que en consumeix i també la festa en si.

- Bòtils i llaunes: llençar bòtils i llaunes a terra pot suposar un perill per als cavalls. La majoria de caigudes estan provocades per aquests elements.