LOGO CAIB
Contingut
13 maig 2022Conselleria d'Afers Socials i Esports
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Afers Socials adjudica el disseny de la nova residència pública de Bunyola a la proposta «A peu pla»

\ Un grup de joves arquitectes mallorquins és el responsable del projecte seleccionat entre les 20 propostes que s’havien presentat al concurs

\ La nova residència comptarà amb 120 places i tendrà un pressupost de 9 milions d’euros finançats pels Fons Europeus MRR

\ La residència es construeix a un solar de 10.037 m2 cedit per l'Ajuntament de Bunyola

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ja té el projecte arquitectònic guanyador per a la nova residència pública de Bunyola que es construirà a la urbanització de Sa Coma de Bunyola.

Un grup de joves arquitectes de Palma amb el seu projecte «A peu pla» han estat els guanyadors del concurs arquitectònic del nou equipament que comptarà amb 120 noves places per a persones majors en situació de dependència. Ells són Juan Pol Córcoles, Matías Cantalero Martínez i Josep Lluís Buades Duran.

El jurat format per la Conselleria d’Afers Socials i Esports, el Consell de Mallorca i el Col·legi d'Arquitectes de les Illes Balears ha seleccionat aquest projecte entre les 20 propostes que s’havien presentat al concurs d’idees arquitectòniques organitzat per la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

Aquesta nova infraestructura té un pressupost de 9 milions d’euros finançats amb fons europeus de Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i quan estigui en funcionament donarà feina a més d’un centenar de treballadors.

L’Ajuntament de Bunyola ha cedit el solar de 10.037 m2 on es construirà aquest nou equipament.

Un edifici distribuït en sis mòduls

Aquesta residència, com les que actualment construeix la conselleria d’Afers Socials i Esports a altres municipis de les Illes Balears, està pensada perquè s’assembli el més possible a una llar. Es tracta de crear mòduls per passar del model de macro residències a un model que permeti una atenció més personalitzada.

L’edifici que es construirà serà de planta baixa i s’articularà en sis mòduls centrals que constituiran sis llars de divuit habitacions (per a vint usuaris) disposades en forma d’U al voltant del pati central. L’objectiu del projecte és que totes les habitacions comptin amb una sortida als espais exteriors per possibilitar les activitats a l’aire lliure, afavorir la independència dels usuaris i potenciar les relacions personals i de participació.

El funcionament de l’edifici serà el més eficient possible. A més la vegetació serà protagonista, tant als espais exteriors, que seran enjardinats com als interiors, dotats d’il·luminació i ventilació natural.

Terminis

A partir d’ara els arquitectes disposen de tres mesos per elaborar el projecte bàsic del nou centre per poder començar a tramitar les autoritzacions pertinents.