10 desembre 2021 <10aL>Presidenta

La presidenta Armengol signa el protocol per consolidar el Digital Innovation Hub de les Illes Balears: «la innovació ha de ser una finestra d'oportunitat única per a la nostra societat» NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta Armengol signa el protocol per consolidar el Digital Innovation Hub de les Illes Balears: «la innovació ha de ser una finestra d'oportunitat única per a la nostra societat»

El Govern, la Cambra de Comerç, Turistec, Cooperatives Agro-alimentàries i la UIB en formen part

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha signat avui el protocol de col·laboració entre el Govern, la Cambra de Comerç de Mallorca, Turistec, la Universitat de les Illes Balears i les Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears per a la consolidació del Digital Innovation Hub de les Illes Balears i l’impuls de la digitalització de les Illes. Amb aquest acord, les entitats signants formalitzen el seu compromís amb aquesta iniciativa, que té com a objectiu principal aglutinar les iniciatives innovadores de tots els àmbits del nostre territori.

La presidenta Armengol ha destacat que aquest és el resultat d'un treball conjunt entre les administracions públiques i l'empresa privada i ha mostrat el seu agraïment «a Turistec, per l'empenta per crear aquest hub; a les cooperatives, perquè el sector primari no pot quedar fora de la innovació; a la UIB, per ser-hi sempre i per la transferència de coneixement, i a la Cambra de Comerç, per fer de catalitzador». Així mateix, Armengol ha mostrat el compromís del Govern amb la innovació: «la pandèmia ens ha ensenyat la importància de la innovació, de la Intel·ligència Artificial i de la digitalització, que han de ser una finestra d'oportunitat única a les Balears». Ara tenim el repte d'establir-la a les quatre illes i d'ampliar-la a altres sectors, per tenir objectius ambiciosos, que és el que mereix la ciutadania d'aquestes illes», ha afegit.

De la seva banda, el president de la Cambra de Comerç, Antoni Mercant, ha destacat que «amb aquesta signatura d’avui ens comprometem públicament a seguir treballant conjuntament per generar un autèntic ecosistema innovador a les Illes Balears i ser un referent europeu en innovació digital aplicada a la indústria turística i agroalimentària».

El Digital Innovation Hub de les Illes Balears (DIHBAI-TUR) es va crear l’any 2019 i la seva raó de ser és aglutinar tot l’ecosistema d’innovació de les Balears per a incrementar la competitivitat del territori i de les seves empreses dels diferents sectors econòmics.

Durant aquests dos anys, s’ha aconseguit el reconeixement nacional. A més, el passat mes de maig el DIHBAI-TUR va liderar una xarxa de centres d’innovació digital de les illes europees, que inclou territoris insulars com les Açores, les Canàries, Còrsega, Sicília o Creta, entre d’altres.

L’acord signat avui estableix el compromís dels signants per treballar per a la implicació i la revitalització dels actius industrials i de coneixement existents, la promoció d’iniciatives conjuntes o la coordinació de projectes i accions susceptibles d’aconseguir finançament. A més, els objectius més immediats del hub són que s’hi adhereixin noves entitats interessades a formar-ne part, estendre’s a totes les illes i ser reconegut a nivell de la Unió Europea.

El DIHBAI-TUR té com a àmbit de feina prioritari la intel·ligència artificial, com a tecnologia que ha d’ajudar a la transformació digital de les Illes Balears. D’altra banda, el fet que estigui impulsat per Turistec li atorga una especialització concreta en turisme que el diferencia de la resta de DIH.

A més de la presidenta, han signat el protocol el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant; el president de Turistec, Jaume Monserrat; el rector de la UIB, Jaume Carot, i la presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries de les Illes Balears, Jerònima Bonafè. L’acte s’ha duit a terme a la seu de la Cambra de Comerç, a Palma.