15 setembre 2021 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

L'IEB participa en el Mercat de Música Viva de Vic amb propostes d'artistes balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L'IEB participa en el Mercat de Música Viva de Vic amb propostes d'artistes balears

Jansky inaugura el mercat amb la peça electrònica creada a partir de sons d'insectes, guanyadora d'una de les ajudes de creació de l'Institut

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) participa en el 33è Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que s'inaugura avui amb un concert a càrrec de Jansky, format per Laia Malo i Jaume Reus, que combina música electrònica i poesia i és una coproducció del MMVV amb la col·laboració de l’IEB. 
Jansky presenta una peça electrònica creada a partir de sons d'insectes enregistrats a Mallorca, que ha rebut una beca de la convocatòria per a creació de l'IEB i ha estat premiada als Sound of the Year Awards 2020 (BBC3-Museum of Sound). 

El MMVV també compta amb un altre projecte que també va ser seleccionat pel jurat d’aquesta convocatòria de creació: el nou espectacle d’Anna Ferrer, Parenòstic, que combina la recuperació de tonades pageses tradicionals amb cançons de nova creació, amb la direcció artística d’El Niño de Elche.

La presència balear a la selecció artística inclou el grup Alenaire, recent finalista dels premis Art Jove, un grup que presenta una música delicada i plena de matisos. 

Tots aquests projectes formen part de la selecció artística de Fira B!, que tendrà lloc a Palma entre l’11 i el 14 de novembre.

La fira també ha convidat l’Institut d’Estudis Baleàrics, ens organitzador de Fira B!, a fer una presentació que repassarà el suport de la institució en totes les baules de la cadena de valor de la música, a més de cercar enfortir les col·laboracions amb altres fires i festivals del mercat català, estatal i internacional.

El 33è Mercat de Música Viva de Vic és el mercat de referència a Catalunya en l’àmbit de les músiques modernes, amb un enfocament molt ampli que n’inclou tots els estils. La fira, a més d’una selecció artística molt acurada, que enguany inclou 60 concerts, organitza unes jornades professionals que reuneixen tot el sector català de la música, té una importantíssima presència de professionals de l’Estat espanyol i, en aquest context tan difícil, compta amb una representació internacional més que destacable.