15 setembre 2021 <10aL>Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

El Govern convoca sis beques formatives en Acció Exterior i UE per a titulats universitaris amb estades repartides entre Brussel·les i Palma NNota Informativa

El Govern convoca sis beques formatives en Acció Exterior i UE per a titulats universitaris amb estades repartides entre Brussel·les i Palma

Aquesta setmana s’obre el termini per optar a les sis beques formatives per a titulats universitaris del nou programa de formació en Acció Exterior i Unió Europea (UE). La convocatòria 2021, que serà publicada aquest dijous al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), consta de sis beques destinades a la formació pràctica de titulats universitaris, de 18 mesos de durada, amb estades repartides entre Brussel·les i Palma.

Aquest nou programa suposarà un reforç en l’àmbit de la formació pràctica en acció exterior a les Illes Balears, amb l’objectiu de millorar l’experiència formativa de caràcter pràctic dels joves universitaris mitjançant el coneixement directe del marc de la Unió Europea, la Mediterrània i l’Acció Exterior de les Illes Balears.

El nou programa, amb estades repartides entre Palma i Brussel·les, permetrà adquirir per part dels becats un coneixement directe de les institucions europees (molt especialment en el marc euromediterrani), així com una formació pràctica del marc de l’acció exterior del Govern i les seves xarxes de cooperació i col·laboració.

El programa té un nou enfocament, atès que s’incrementa en dues beques, s’augmenta el període de pràctiques –de 12 a 18 mesos- i combina l’experiència formativa en dues fases, a Brussel·les i a Palma, amb nou mesos de durada cadascuna. De les sis beques, quatre són en la modalitat de seguiment en Acció Exterior i UE i dues en la de comunicació en Acció Exterior i UE.

El termini de presentació de candidatures romandrà obert fins el proper 6 d’octubre. El període de pràctiques està previst que comenci a principis de 2022 i les persones seleccionades es distribuiran en dos grups de tres, formats cadascun per dues persones dedicades al seguiment en Acció Exterior i UE i una a la comunicació i divulgació. Un grup començarà a Brussel·les i l’altre a Palma i, nou mesos després, es farà la rotació.

Es tracta de beques remunerades, amb una quantitat de 1.200 euros mensuals bruts durant el temps de la beca (14.400 euros bruts anuals), i les persones becades podran disposar d’una dotació de fins a 2.400 euros anuals per a formació complementària. Les bases de la convocatòria i els detalls del procediment es podran consultar al BOIB que es publicarà aquest dijous dia 16 de setembre, i la documentació es podrà presentar al Centre Balears Europa. Per a més informació, podeu accedir a la pàgina web de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors.