30 juliol 2021 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

Educació ha iniciat aquesta setmana l’adjudicació de les places docents per al proper curs 2021-2022 NNota Informativa

Educació ha iniciat aquesta setmana l’adjudicació de les places docents per al proper curs 2021-2022

\Ja s’han adjudicat de forma provisional les 827 places de docents que han aprovat les darreres oposicions

\Ahir es va obrir el termini per cobrir les 3886 places restants entre el borsí d’interins, després de fer el sorteig de les 77 places reservades a funcionaris interins amb discapacitat (+33%)

\El termini per sol·licitar una plaça dels interins romandrà obert fins el proper dilluns, 2 d’agost

\ Enguany  aquest procés d’adjudicació s’ha flexibilitzat per cobrir amb la màxima celeritat aquestes places

 

La Conselleria d’Educació i Formació Professional mitjançant la Direcció General de Personal Docent ha iniciat aquesta setmana el procés d’adjudicació de 4713 places de professorat per al proper curs 2021/2022. Per una banda, s’han adjudicat de forma provisional les més de 800 places dels docents que varen aprovar les oposicions 2020 (celebrades aquest 2021) i per l’altra, ja s’ha obert el termini per cobrir les 3886 places restants entre el borsí d’interins; després de fer el sorteig de les 77 places reservades a funcionaris interins amb un grau de discapacitat superior al 33%.

El procés es va iniciar el passat dilluns, 26 de juliol, amb l'adjudicació de destinacions per als aspirants a funcionaris en pràctiques, els opositors aprovats a la darrera convocatòria d’aquestes proves. Aquest procediment es va tancar el dimecres dia 28 de juliol, amb l'adjudicació provisional de 827 places i, ahir es va publicar l'adjudicació definitiva.

A la vegada ahir va començar la segona part del procés, per una part es va fer la reserva de 77 places per als aspirants a funcionaris interins amb un grau de discapacitat superior al 33%, mitjançant sorteig públic celebrat a la Direcció General de Personal Docent. I per l’altra, es va obrir el tràmit d'adjudicació de destinacions provisionals per als aspirants a funcionaris interins i romandrà obert fins al proper dilluns, 2 d'agost. En aquest tràmit s'ofereixen 3886 places i han de participar els aspirants admesos i exclosos per manca del requisit de català, que representen aproximadament un total de 12100 docents interins que han de seleccionar totes les places a les quals poden accedir, segons la Resolució que regula el procés d'adjudicació de places.

Cal recordar que s’ha posat en marxa un nou procés d’adjudicació que és més  flexible i que permet als funcionaris interins poder seleccionar un conjunt de places com a preferents Entre les novetats més importants en el procés ordinari d’adjudicacions es troba:

  • Per primera vegada, els docents amb una discapacitat de més del 33% són els primers en triar places. I les vacants no seleccionades quedaran a disposició de la resta de funcionaris interins.
  • Els funcionaris interins podran seleccionar un conjunt de places com a preferents per l’adjudicació del tràmit d’estiu (convocatòria ordinària). Fins ara s’havien de triar totes les places a les que s’optava en primera volta. Cal dir que ara també hauran de triar la resta de places que apareixeran com places no preferents.  

Amb aquest nou sistema d’adjudicació la Conselleria vol cobrir aquestes places amb la màxima celeritat per que tots els docents estiguin als centres educatius el proper 1 de setembre.