30 juliol 2021 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: El Govern destina 815.000 euros a donar suport a l’economia social, per a cooperatives, microcooperatives, societats laborals i empreses d’inserció NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: El Govern destina 815.000 euros a donar suport a l’economia social, per a cooperatives, microcooperatives, societats laborals i empreses d’inserció

El conseller Negueruela explica que l’economia social manté un bon comportament malgrat la pandèmia i destaca la seva evolució

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela ha donat a conèixer avui que els d’ajuts de l’Economia Social 2021 compten amb un pressupot global de 815.000 euros, que serviran per donar suport a l’economia social i fomentar la creació i manteniment de cooperatives, microcooperatives, societats laborals i empreses d’inserció a les Illes Balears.

Aquest programa d’ajuts es concreta en tres convocatòries:

  • Una primera de Promoció de l’ocupació i millora de la competitivitat per a cooperatives i societats laborals, amb una dotació inicial de 305.000€. Entre d’altres conceptes, subvencionarà el manteniment de llocs de treball de persones en situació d’exclusió social.

 

  • Una segona convocatòria s’adreça al suport de l’associacionisme de cooperatives i societats laborals, dotada amb 185.000€.

 

  • En tercer terme, es publicarà una convocatòria per a la subvenció dels costos salarials de les empreses d’inserció laboral, amb una dotació de 325.000€

 

Les empreses i entitats d’economia social podran sol·licitar aquests ajuts a partir del mes de setembre.

 

L’economia social resisteix la pandèmia

El conseller Negueruela ha expressat que el Govern manté el seu compromís amb l’Economia Social, una part important del teixit productiu que es destaca per la seva fortalesa en temps de crisi, a més de ser una organització del treball “molt democràtica” i molt arrelada al territori, segons ha expressat. En aquest sentit, ha explicat que, tot i la pandèmia, les entitats d’economia social s’han mantingut, i que a dia d’avui ja hi ha més empreses d’aquest tipus que en el 2019.

En concret, el conseller ha exposat que si en el 2019, l’any de major creixement econòmic de les Illes Balears, el territori comptava amb 759 empreses d’economia social , en el 2021 ja són 784, el que suposa un increment del 3,2%.

Increment important de les microcooperatives

En aquest context, la major creixement registrat en el darrer any s’ha donat amb les microcooperatives, una figura jurídica que va introduir el Govern en el gener de 2019 amb l’aprovació de la Llei de Microcooperatives i que introduïa aquesta nova figura jurídica.

D’ençà la publicació de la llei, aquesta figura ha passat de 4 a 28 entitats en tres anys, i segons ha avançat el conseller, altres 10 microcooperatives estan en tramitació per donar-se d’alta.