30 juliol 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les subvencions d’educació ambiental financen una campanya per conscienciar sobre la importància de la conservació de la posidònia NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les subvencions d’educació ambiental financen una campanya per conscienciar sobre la importància de la conservació de la posidònia

El conseller Mir ha visitat el punt informatiu de ‘SOS Posidònia’ a Alcúdia

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han visitat, aquest divendres, el punt informatiu sobre la posidònia que el GOB Mallorca ha instal·lat a la platja de Sant Joan (Alcúdia) en el marc de la campanya ‘SOS Posidònia’.

Aquest projecte és un dels que han rebut les subvencions d’educació ambiental per a entitats sense ànim de lucre, una convocatòria que es va recuperar l’any 2016 i que ha servit per impulsar més d’un centenar de projectes com el de ‘SOS Posidònia’.

Mir ha agraït la tasca que fa el voluntariat del GOB en matèria de conscienciació i educació ambiental, «una eina imprescindible per tenir en les generacions futures aliats i aliades amb una consciència ecologista que ens ajudi a avançar cap a un món més sostenible i resilient». «La feina de divulgació que es fa des de ‘SOS Posidònia’ és una eina que va en la línia del Servei de vigilància de la Conselleria i que segueix la mateixa màxima: informar per conscienciar», ha afegit el conseller.

Per la seva banda, Sansó ha explicat que és la tercera campanya que es posa en marxa amb el suport de les subvencions d’educació ambiental, tot i que des de 2018, amb un altre projecte, la Conselleria ha subvencionat altres activitats relacionades amb la posidònia. «Projectes com aquest col·laboren a estendre la mirada sobre què és educació ambiental i a posar el focus en la necessitat de treballar-la des d’una perspectiva transversal», ha dit el director general.

Durant els mesos de juliol i agost, la campanya recorrerà vuit platges de cinc municipis diferents. A les carpes informatives hi ha material divulgatiu en quatre idiomes, així com banderoles per a les embarcacions que vulguin mostrar el seu compromís amb la conservació de la fanerògama marina. Enguany, ‘SOS Posidònia’ també ha traslladat la campanya als clubs de vela propers a les ubicacions de platja.