23 març 2017 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

La Jornada del SOIB Ocupació dóna a conèixer 400 ofertes de feina a Balears i Europa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Jornada del SOIB Ocupació dóna a conèixer 400 ofertes de feina a Balears i Europa

Unes 1.000 persones han passat avui pel Teatre Xesc Forteza per a informar-se dels serveis del SOIB en matèria de formació, orientació i contractació
El Teatre Xesc Forteza ha estat l'escenari que ha reunit aquest dijous tots els serveis del SOIB i els ha posat a disposició de la ciutadania, dins la Jornada SOIB Ocupació-EURES on els assistents han pogut conèixer fins a 400 ofertes d'ocupació, de les quals 300 s'ofereixen a Balears i 100 a diversos països europeus.
Les persones assistents també han tingut l'oportunitat d'escoltar xerrades per part de les pròpies empreses, concertar entrevistes, assistir a tallers i conèixer els programes d'ocupació per a col·lectius específics que impulsa el SOIB.
S'estima que al final del dia hauran passat unes 1.000 persones per aquesta jornada d'ocupació, les quals han tingut l'oportunitat rebre assessorament i  orientació laboral personalitzada, escoltar xerrades i participar a tallers i conferències orientades a millorar les possibilitats d'ocupació.  
A més d'accedir a ofertes de treball en empreses privades de Balears i Europa, els assistents han pogut consultar processos de selecció oberts en les institucions europees, conèixer programes per millorar les oportunitats laborals de joves, com ara la iniciativa Garantia Juvenil; rebre informació de programes de voluntariat o de ofertes formatives.
Per la seva banda, el conseller Iago Negueruela, que ha visitat aquest matí la Jornada del SOIB, ha manifestat que l'objectiu de la trobada és, entre d'altres, donar a conèixer els serveis que dia a dia ofereix el SOIB perquè els aturats en particular i els ciutadans en general, tinguin més i millors oportunitats laborals.
Programa  d’activitats
D’altra banda, en el marc del Programa EURES, s'han dut a terme una sèrie de conferències per informar sobre les ajudes a la mobilitat laboral a Europa, les oportunitats de treball a Alemanya, Polònia, República Txeca, Eslovàquia i Itàlia; i donar assessorament sobre les oportunitats i els obstacles que una persona pot trobar-se a l'hora de treballar a un país europeu.
L'Institut d'Innovació Empresarial (IDI), ens instrumental de la conselleria de Treball, Indústria i Comerç, ha participat oferint un taller de Planificació creativa amb mapes mentals.
Aquesta Jornada ha estat organitzada pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), organisme depenent de la Conselleria de Treball, Indústria i Comerç, i EURES, la xarxa de cooperació per a l'ocupació creada per la Comissió Europea –FSE; en col·laboració amb Europa Direct, l'Institut de la Joventut, i l'Ajuntament de Palma.