13 març 2017 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El conseller Negueruela presenta a Eivissa els programes del SOIB Joves Qualificats i Majors de 30 que permetran a municipis i entitats de l’Illa contractar a 66 persones NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Negueruela presenta a Eivissa els programes del SOIB Joves Qualificats i Majors de 30 que permetran a municipis i entitats de l’Illa contractar a 66 persones

L'engegada d'aquests programes d'ocupació suposen una inversió pública d'1,2 milions d'euros.
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat a Eivissa els programes d'ocupació convocats pel Servei Públic d’Ocupació dels Illes Balears (SOIB) Joves Qualificats i Programa Majors de 30, que permetran contractar a 65 persones als ajuntaments de l’Illa, el Consell Insular i l’IBANAT, gràcies a una inversió pública d'1,2 milions d'euros.

Negueruela, acompanyat del director del SOIB, Pere Torrens, ha explicat que el Programa Joves Qualificats, dissenyat per atendre l'atur juvenil en candidats amb alt nivell formatiu, preveu la contractació d'un total de 27 persones a Eivissa, la qual cosa suposa una inversió de 755.000 euros cofinançats pel Fons Social Europeu. D'aquesta manera, 14 persones treballaran a l'Ajuntament d'Eivissa, 2 persones a l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, i 11 persones a l'Ajuntament de Santa Eulàlia del Riu.

Majors de 30

Pel que fa al Programa 30, dirigit a persones majors de 30 anys, el titular de Treball ha destacat que beneficia a Eivissa a 39 persones, que des del passat 2 de març han estat contractats per un període de 10 mesos en el marc d'una formació pràctica que els permetrà obtenir certificats de professionalitat.

La partida pressupostària per dur a terme fins a tres projectes que permetran les contractacions al Programa Majors de 30 ascendeix a 465.771 euros. En aquest cas les entitats contractants són els municipis de Sant Josep de sa Talaia i Santa Eulàlia del Riu, així com el Consell Insular d'Eivissa i l’IBANAT, amb 13 beneficiaris a cada projecte.

Reforç en la inspecció de treball d'Eivissa

D'altra banda, el conseller ha recordat que el Consell de Govern ha autoritzat la signatura d'un conveni de col·laboració entre el Govern i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social per compartir informació i bases de dades, i dur a terme, durant el 2017, campanyes específiques contra la precarietat laboral i la competència deslleial.

En aquesta línea, Negueruela ha informat que a Eivissa compten ara amb un agent més en el departament d'inspecció de Treball i Seguretat Social. D'aquesta manera, l'Illa compta amb sis inspectors  que facilitaran la implementació de mesures de lluita contra la precarietat laboral, per donar continuïtat així a les polítiques de millora de la qualitat de l'ocupació, com el Pla de Lluita contra la Precarietat en el Treball.