15 desembre 2016 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El SOIB i l’IFOC presenten els nous projectes de Garantia Juvenil i del programa Visibles que suposaran la contractació de 36 persones NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El SOIB i l’IFOC presenten els nous projectes de Garantia Juvenil i del programa Visibles que suposaran la contractació de 36 persones

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el director del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Pere Torrens, han presentat els projectes que formen part del Programa de Garantia Juvenil destinat a menors de 30 anys i del Programa Visibles per a la millora de l'ocupació dels treballadors de més edat, que promou el SOIB, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i executa l’Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC). Els programes, que suposen una inversió total de 463.000 euros al municipi, han permès la contractació de 36 persones per realitzar obres o serveis d’interès general o social.

A la presentació dels programes, el director del SOIB ha destacat la importància de desenvolupar aquests tipus de projectes amb l’objectiu de millorar les oportunitats de reinserció laboral dels col·lectius més castigats per la crisi, com són els joves i majors desocupats de llarga durada. Així mateix, Torrens ha posat en valor l’interès i els esforços de l’Ajuntament de Calvià i de l’IFOC des del primer dia per concretar i fer realitat aquests projectes al municipi i evidencia la rellevància de la col·laboració entre els ajuntaments i la Conselleria.

Garantia Juvenil

L’IFOC va iniciar al novembre les activitats del projecte “Rutes de Calvià II” en el marc del Programa de Garantia d’Ocupació Juvenil que aprovaren el SOIB i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, i que cofinança el Fons Social Europeu, mitjançant el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Per dur a terme aquest projecte, el SOIB Jove aporta un total de 227.130 euros, suma que ha permès la contractació de 14 persones, de les quals 10 són alumnes treballadors menors de 30 anys i la resta són professionals adscrits al projecte. Aquests tècnics, a més de la impartició i gestió de la formació, oferiran un itinerari d’inserció individual, tutorització continuada i formació transversal en matèries com igualtat d’oportunitat entre homes i dones, alfabetització informàtica, etc.

Aquesta iniciativa, impulsada per l’Àrea de Medi Ambient i l’IFOC, combina treball (mitjançant un contracte d’aprenentatge de 12 mesos) i formació, i permetrà als joves treballadors obtenir dos certificats de professionalitat: “Guia per itineraris de baixa i mitja muntanya” i “Dinamització d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil”.

Programa Visibles

L’Ajuntament de Calvià, a través del Programa Visibles del SOIB, ha dut a terme la contractació de 21 treballadors a jornada completa durant 6 mesos i d’un orientador a mitja jornada per donar suport al projecte.

El SOIB ha participat en la iniciativa amb una inversió de 235.800 euros, cofinanciada pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i el Fons Social Europeu (FSE).

El programa facilita que les entitats locals contractin treballadors de més de 35 anys d’edat (prioritzant els majors 45 anys) que portin aturats un mínim de 12 mesos dins dels darrers 18 mesos i que, preferentment, no cobrin cap prestació o subsidi.

Les actuacions, recentment aprovades pel SOIB, s'organitzen en 3 projectes:

Calvià 2000: Adaptació d'imatge en papereres i contenidors del municipi de Calvià. És un projecte basat en la conscienciació pública en matèria de gestió correcta de residus a la via pública.
Llar de Calvià: Actuacions de manteniment i millora de l'edifici de la llar de majors de Calvià.
Ajuntament de Calvià: L’Ajuntament presenta, a través de l’IFOC, un projecte global denominat Calvià Integra, en el qual s'integren diverses àrees municipals:
  • Manteniment: Rehabilitació i ampliació de les zones enjardinades del Passeig de Calvià. Manteniment de centres d'educació infantil i primària i d’escoletes municipals, amb col·laboració de l’IMEB.
  • Cultura: Manteniment i millora dels espais escènics i dels centres culturals municipals.
  • Medi natural i urbà: Manteniment i millora de la finca pública de Galatzó.
  • Institut Calvianer de l’Esport: Condicionament de les zones enjardinades de les instal·lacions esportives municipals.
  • Joventut: Millora i manteniment de l'equipament juvenil “Es Generador”
  • IFOC: Millora de centres de formació professional per a l'ocupació de Calvià.