26 juliol 2016 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El conseller Negueruela visita els projectes de Garantia Juvenil i Visibles de Felanitx que han permès la contractació de 26 persones aturades NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Negueruela visita els projectes de Garantia Juvenil i Visibles de Felanitx que han permès la contractació de 26 persones aturades


El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, el batle de Felanitx, Joan Xamena, la regidora d’Ocupació i Formació, Elena Carrillo, i el regidor de Cultura, Xisco Duarte, han visitat a Felanitx els projectes del SOIB de Garantia Juvenil, cofinançat pel Fons Social Europeu, per a joves que ni estudien ni treballen, i de Visibles, per a majors de 45 anys i aturats de llarga durada. Ambdós programes d’ocupació, que es concreten en dos projectes diferenciats, han suposat la contractació de 26 persones i una inversió total de 456.000€.

El projecte de Garantia Juvenil, “Recuperam camins i escoles rurals”, ha permès la contractació de 14 persones i suposa una inversió de 346.000€. Va començar el 29 de gener i es centra en la reforma de l’Escola rural de Son Proenç i en el manteniment i recuperació de camins rurals del municipi. Aquest programa es perllonga durant 12 mesos i té per objecte  impartir dos certificats de professionalitat mitjançant un contracte de formació teòrica i pràctica a temps complet, en els quals els alumnes-treballadors reben un salari, milloren les seves capacitacions professionals i reben assessorament i orientació laboral individualitzada a fi de facilitar la seva posterior inserció laboral.

D’altra banda, el programa de Visibles “Cream Comunitat” ha possibilitat, mitjançant una inversió de 110.477€, la contractació a temps complet des del 29 de febrer de 12 persones durant 6 mesos. Aquest projecte prioritza els treballadors de més edat i té un doble objectiu: rehabilitar, reformar i netejar els espais públics del municipi, especialment a les zones escolars, i donar a conèixer el patrimoni, la cultura i la història de Felanitx, amb la difusió d’activitats culturals i l’ordenació i catalogació del fons bibliogràfic, entre d’altres.

Negueruela ha valorat positivament el funcionament dels programes donat que faciliten noves oportunitats laborals als joves que han abandonat els estudis i ajuden als treballadors de més edat a reinserir-se en el mercat laboral després d’un període d’inactivitat marcat per la crisi i la manca d’oportunitats.

En aquesta línia, el conseller ha indicat que enguany s’han ampliat els recursos dels 11,4 als 16 milions d’euros (+ 42%), el que ha possibilitat incrementar en un 60% el nombre de beneficiaris a totes les illes (451) i engegar, a més de Garantia Juvenil i Visibles, el Programa 30. Un nou programa dirigit a majors de 29 anys desocupats que compta amb un pressupost de 7 milions d’euros i en el qual 481 beneficiaris tindran un contracte, formació teòrica i pràctica i un salari, durant un període de 10 mesos.