9 juny 2016 | <9ªL> Presidenta

La presidenta Armengol presenta els programes de Garantia Juvenil del SOIB que es desenvolupen a través de Palma Activa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta Armengol presenta els programes de Garantia Juvenil del SOIB que es desenvolupen a través de Palma Activa

La presidenta del Govern i el batle de Palma visiten els alumnes d’un curs de xapa i mecànica que es duu a terme en col·laboració amb l’EMT
La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i el batle de Palma, José Hila, han presentat avui els dos cursos que Palma Activa desenvolupa en el marc del programa de Garantia Juvenil, que impulsa el Servei d’Ocupació de les Illes Balears i que està cofinançat pel Fons Social Europeu.
En concret, la presidenta i el batle han visitat avui el curs de “Palma Xapa i Mecànica”, en el qual els joves beneficiaris reben formació de carrosseria i electromecànica de vehicles, alhora que mantenen un contracte de treball durant 12 mesos; el programa consta de 1.860 hores, de les quals el 25% és formació i el 75%, treball efectiu sobre l’especialitat.
Aquest programa, que ha posat en marxa Palma Activa, es duu a terme en col·laboració amb l’Empresa Municipal de Transports (EMT).
Armengol ha ressaltat la importància que “Palma torni a formar part d’aquest programa, oblidat durant 4 anys”, que permet als joves aturats “trobar una feina o motivar-se per continuar amb els seus estudis”.
“Un pla -ha assenyalat la presidenta- que, juntament amb el Programa Visibles, arriba a unes 800 persones”, a les quals, “amb recursos públics, s'ofereix una oportunitat per millorar la seva formació i accedir amb més capacitats professionals al mercat laboral”.
La responsable de l’executiu balear ha indicat que “aquesta serà la política del Govern al llarg de tota la legislatura” pel que fa a la promoció de la formació i ocupació, en una “aposta clara pels programes mixtos” que combinen ambdues vessants.
La presidenta i el batle han estat acompanyats pel conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela; el director del SOIB, Llorenç Pou; la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover; el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, i la gerent de Palma Activa, Eugènia Crespí.
Així mateix, Palma realitza una altra acció formativa sobre operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics, també dins el programa de Garantia Juvenil, que es fa en col·laboració amb l’Institut Municipal d’Informàtica. En total són 29 les persones beneficiàries d’aquests dos programes, entre alumnes treballadors i formadors.
El programa de Garantia Juvenil del SOIB ofereix la possibilitat d’obtenir un certificat de professionalitat, en combinació amb un contracte de treball relacionat amb la formació en qüestió. El Govern va posar en marxa el 2016 aquest programa, que cofinança el Fons Social Europeu, i s’han destinat 5,7 milions d’euros per desenvolupar 21 accions formatives distribuïdes per totes les Illes Balears. El perfil dels beneficiaris són joves aturats entre 16 i 29 anys.