5 maig 2016 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Elevada participació a la Fira de l’Ocupació organitzada pel SOIB i EURES NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Elevada participació a la Fira de l’Ocupació organitzada pel SOIB i EURES

El conseller de Treball destaca que les ofertes laborals de temporada a Europa serveixen com a experiència professional, alhora que es millora el currículum
La Fira de l’Ocupació que organitzen el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i EURES (xarxa de Serveis d’Ocupació Europeus), ha presentat una elevada participació, i s’estima que al final de la jornada hauran passat per la mostra prop de 1.500 persones, majoritàriament joves i estudiants. La Fira de l’Ocupació, celebrada en el teatre Xesc Forteza, posa en contacte demandants d’ocupació amb empreses d’arreu d’Europa i també nacionals perquè els interessats puguin ser contractats per cobrir la temporada, alhora que perfeccionen idiomes estrangers.
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, han visitat aquest matí la fira, acompanyats de la gerent del SOIB, Maria del Mar Socias. En el decurs de la visita, el conseller ha manifestat que aquesta iniciativa s’ha d’emmarcar com una experiència professional, moltes vegades adreçada a joves que encara estudien, i que els permet passar la temporada fent una feina i, alhora, aprofundint en el coneixement d’un idioma estranger. Aquests dos factors “contribueixen a millorar el currículum dels participants”, ha indicat el conseller.
La Fira de l’Ocupació ha reunit en aquesta segona edició unes 200 ofertes de treball i ha comptat amb la presència de firmes tals com Decathlon, Iberostar, Primark, Kiabi, Cucavela, Esports 85, OK rentacar i Fiesta Consulting, entre d’altres. A més de poder conèixer les ofertes de treball, els assistents a la fira han tingut l’oportunitat de participar en tallers, en els que han estat convidats com a ponents tres consellers de la xarxa Eures procedents d’Alemanya, Itàlia i la República Txeca, els quans han donat informació sobre el mercat de treball dels seus respectius països.
El Centre Balears Europa i l’IBJove també han col·laborat a l’esdevenitment, impartint tallers sobre com fer un currículum europeu o quines són les oportunitats d’ocupació a les institucions d’Europa, entre d’altres.