9 març 2016 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria participa al Fòrum d’Ocupació organitzat per la UIB NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria participa al Fòrum d’Ocupació organitzat per la UIB


El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, acompanyat del director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, la gerent del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Maria del Mar Socias, i del rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, ha participat en la inauguració del Fòrum d’Ocupació que organitza la Universitat i que compta amb la participació del SOIB i l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) com a expositors, amb l’objectiu de donar a conèixer els seus serveis i ajudar a l’orientació professional dels joves visitants.

En el Fòrum, que celebra la seva desena edició, el SOIB està present a dos espais en els quals informa als estudiants dels programes i instruments de què disposa per millorar les seves oportunitats d’accés al mercat laboral, com el Pla de Garantia Juvenil, la Formació Professional per a l’Ocupació, el programa EURES d’ocupació a Europa i altres polítiques actives d’ocupació d’interès, desenvolupades des del servei d’ocupació.

En la mateixa línia, l’IDI, que també participa a dos espais, posa a l’abast dels emprenedors els seus serveis, assessorant en qüestions com l’obtenció de recursos i la tramitació, que permetin desenvolupar la idea de negoci. Una tasca a la qual s’afegeix l’orientació professional, dissenyant el futur professional a través dels “mapes mentals”.

El Fòrum, que l’any passat va comptar amb l’assistència d’un miler de persones, reuneix en un mateix a espai a estudiants, institucions i empreses amb la finalitat d’oferir als assistents la informació i les eines necessàries que ajudin en el procés de recerca de feina.

D’aquesta manera, durant la jornada, més d’una trentena d’empreses, entitats sense ànim de lucre i institucions públiques, presten assessorament tècnic i orientació professional en qüestions com: currículum vitae, entrevistes de feina, programes de pràctiques, emprenedoria, programes a l’estranger, oposicions, formació i recerca de feina 2.0.