29 febrer 2016 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Un total de 50 persones desocupades majors de 45 anys participen en el programa “Visibles” del SOIB a Llucmajor NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Un total de 50 persones desocupades majors de 45 anys participen en el programa “Visibles” del SOIB a Llucmajor

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria destina 457.000 euros a aquest municipi, en quatre projectes cofinançats pel Fons Social Europeu
Llucmajor inicia quatre programes d’ocupació a través del pla “Visibles” del SOIB, adreçat a persones desocupades de llarga durada, preferentment majors de 45 anys i amb càrregues familiars. Unes 50 persones es beneficiaran d’aquests programes, que promou l’Ajuntament de Llucmajor.
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el batle de Llucmajor, Jaume Tomàs Oliver, han presentat avui en el Claustre de Sant Bonaventura els projectes que realitzaran aquests treballadors, i que es perllongaran durant 6 mesos. A l’acte també han participat el primer tinent de batle de l’Ajuntament, Bernardí Vives, i el segon tinent de batle, Gregori Estarellas.
El programa “Visibles” és una iniciativa de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través del Servei d’Ocupació, i està cofinançat pel Fons Social Europeu. En el cas de Llucmajor, la inversió és de 457.000 euros. Amb aquesta aportació, els 50 treballadors realitzaran tasques d’interès social, a través dels programes “Llucmajor + curiós”, “Llucmajor + social”, “Llucmajor + visible” i “Llucmajor + àgil”.
Entre els perfils contractats hi ha picapedrers, jardiners, fusters, pintors, auxiliars administratius, educadors de carrer, conserges, auxiliars educatius i mediador cultural.
Les tasques que es duran a terme en cada projecte són:
Llucmajor +Curiós: millora de voravies de Llucmajor, s’Arenal i urbanitzacions; neteja d’espais públics, manteniment del Poliesportiu de Llucmajor i reforçar el servei de jardineria per oferir una millor imatge del municipi.
Llucmajor +Visible: creació d’una biblioteca a Badies, creació d’una agenda cultural mensual, donar a conèixer el municipi amb el Punt d’Informació Turística, creació d’un catàleg de béns patrimonials i activitats, posar en marxa una agenda esportiva setmanal, la custòdia de l’exposició del 75 aniversari de “Ses Escoles”.
 Llucmajor +Social: donar suport en el treball de la infància i la joventut, les pràctiques restauratives i la conciliació a través d’educadors de carrer, auxiliar educatiu i mediador cultural.
Llucmajor +Àgil: reforçar diferents àrees de l’Ajuntament com Serveis Socials, Ocupació, Medi Ambient, Tresoreria, Participació Ciutadana i Policia per oferir un servei més àgil als ciutadans.