25 d’octubre 2022 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Els projectes adreçats als nous parlants centren la VI Jornada de Dinamització Lingüística NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els projectes adreçats als nous parlants centren la VI Jornada de Dinamització Lingüística

S’han explicat múltiples experiències per difondre la llengua catalana entre els qui no la tenen com a llengua inicial

La VI Jornada de Dinamització Lingüística, que organitza la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, s’ha dedicat enguany a les actuacions centrades en els nous parlants de català, impulsades tant des d’administracions públiques com d’entitats no governamentals. Aquestes actuacions abracen àmbits i estratègies tan diversos com l'ensenyament reglat, els establiments públics, l'entorn del lleure o el teatre com a recurs didàctic. 

La directora general, Beatriu Defior, ha obert la sessió juntament amb els seus homòlegs de la Generalitat de Catalunya, F. Xavier Vila, i del Govern d’Andorra, Joan Sans. A continuació, el doctor en sociolingüística Joan Melià ha fet una introducció a la temàtica central de la sessió.

Posteriorment, hi han intervingut Miquel Font, tècnic de l’Ajuntament d’Alcúdia; Lluc Amengual i Laia Carrera, de la DGPL; Iván Martín, del projecte teatral Llengua Divertida; Alexandra Sans, del Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya; Ada Siquier, de l’Associació Pa i Mel; Joan Pujolar, d’Òmnium Cultural, i Ferran Suay, psicòleg.

El secretari autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Miquel Àngel Sureda, ha tancat la Jornada agraint la tasca del personal que l’ha fet possible i fent valer la tasca de base que es fa des d’administracions i entitats perquè “fer feina pel català a peu de carrer és la tasca més difícil i també la més gratificant”.

Prop d'un centenar de persones ha seguit, presencialment o en línia, la Jornada, que s’ha duit a terme a l’Arxiu del Regne, a Palma. El contingut es podrà trobar al canal de YouTube IB Llengua Catalana