29 febrer 2024 Conselleria de Presidència i Administracions Públiques

La Mostra i Activitats de les Policies Locals de Mallorca enceta el programa d’actes del Dia de les Illes Balears

Foto de noticia


La conselleria de Presidència i Administracions Públiques ha encetat avui el programa d’activitats del Dia de les Illes Balears amb la celebració al Parc de la Mar de la Mostra i Activitats de les Policies Locals de Mallorca, organitzada per l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), i que ha comptat amb una exposició de vehicles policials, tallers i un circuït d’educació viària. La presidenta del Govern, Margalida Prohens, ha visitat la Mostra aquest matí. També hi eren la consellera Antònia Maria Estarellas, la directora de Relacions Intitucionals i amb el Parlament, Xesca Ramis i el director general d’Emergències i Interior, Sebastià Sureda.

La Mostra i Activitats de les Policies Locals de Mallorca estava principalment orientada als més joves, que han tingut l’oportunitat de pujar als vehicles policials i fer sonar els senyals acústics, provar-se els cascs i les armilles de seguretat o participar en tallers de dibuix, entre altres propostes. A més, han pogut participar en un circuït d’educació viària per familiaritzar-se amb les normes de circulació i els senyals de trànsit.

Aquesta activitat emmarcada dins el programa previst amb motiu de festa oficial de la nostra comunitat autònoma que es celebra demà, 1 de març, ha tingut lloc entre les 10 del matí i les 13 hores.

Operatiu de Seguretat d’Emergències

La conselleria de Presidència i Administracions Públiques, a través de la direcció general d’Emergències i Interior, estarà present als actes de la diada des d’avui i fins el proper diumenge coordinant l’operatiu de seguretat per garantir la millor resposta davant qualsevol emergència que es pugui produir durant aquests dies.

La DGEI dóna suport i col·labora posant a disposició de l’organització els mitjans humans i materials pel bon desenvolupament d’aquest esdeveniment. En aquest sentit, s’ha establert el lloc de comandament avançat del dispositiu al camió UCA (Unitat de Comandament Avançat) al Passeig Sagrera de Palma i s’utilitza com a centre de coordinació del dispositiu de seguretat. Des d’allà, personal d’Emergències IB, Bombers de Palma, Policia Local i Policia Nacional gestionaran qualsevol incident que s’hi pugui produir.

Pel que fa als equips de comunicacions, la DGEI ha instal·lat un repetidor de comunicacions de la xarxa TETRAIB per assegurar les comunicacions entre tots els organismes participants en el dispositiu.

D’una altra banda, voluntaris de Protecció Civil de diferents municipis de Mallorca donaran suport al l’organització i al públic visitant. A més, hi haurà personal de reforç de la Unitat Operativa d'Emergències i de la Direcció General que coordinarà el treball dels voluntaris.

Per la seva part, el SAMU 061 també ha previst un dispositiu per cobrir les possibles incidències sanitàries de la població concentrada a la zona d’influència principal amb un punt d’assistència avançat al carrer del Consolat i desplegant mitjans humans i materials necessaris. El SAMU 061 també es suma a l’agenda d’activitats del Dia de les Illes Balears amb la celebració d’un taller de reanimació cardiopulmonar els dies 1 i 2 de març, de 18 a 19h i de 17 a 19 h., respectivament, a la carpa ubicada al Parc de la Mar.

L’Empresa Municipal d’Aigües i Clavegueram de Palma (EMAYA) també ha previst un dispositiu especial de neteja i recollida de residus des d’avui fins el proper dilluns, 4 de març.