LOGO CAIB
7 desembre 2023 Conselleria de Famílies i Afers Socials

S’aprova una inversió d'1,5 milions d’euros per a equipaments a la residència de Son Martorell de Palma

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

\ La residència de Son Martorell disposarà de 120 places per a persones grans dependents

\ Tot i els pluriennals 2024-2026 del Consorci aprovats, són necessaris aquests 1,5 milions


El Consell de Govern ha autoritzat que el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials, ens dependent de la Conselleria de Famílies i Afers Socials, disposi d’un màxim d’1,5 milions d’euros en matèria d’inversions d’equipaments de la residència de Son Martorell (Palma), un centre que tindrà 120 places per a persones grans dependents.

El pressupost del Consorci s’ha vist limitat i condicionat per la pandèmia provocada per la COVID-19 i per la posterior guerra a Ucraïna, la qual ha suposat un increment de costs en l’execució de les obres. En l’informe de supervisió del projecte executiu de la residència de Son Martorell, l’arquitecte del Consorci estableix un nou import per al pressupost d’execució material de l’obra pendent d’executar, de 6.405.198,54 euros. Això, juntament amb altres tipus de costs associats a l’obra, suposa unes necessitats de finançament de prop de 4 milions d’euros, sense tenir en compte el mobiliari.

Tot i que el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears té uns pluriennals aprovats per al període 2024-2026 que poden finançar part de les necessitats de finançament d’aquest projecte, manquen encara 1.500.000 euros, que són els que se li transferiran.