19 juny 2024 Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural

Joan Simonet es reuneix amb representants del Govern de Canàries per conèixer les seves polítiques de promoció de productes agroalimentaris NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Joan Simonet es reuneix amb representants del Govern de Canàries per conèixer les seves polítiques de promoció de productes agroalimentaris

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, juntament amb els directors generals Joan Llabrés i Fernando Fernández, ha assistit al Concurs Oficial de Formatges Agrocanarias, que se celebra a Fuerteventura

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, juntament amb el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Sobirania Alimentària de Canàries, Narvay Quintero, ha inaugurat avui el Concurs Oficial de Formatges Agrocanarias, que s’ha celebrat a Fuerteventura. A més, juntament amb el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, i el director general d’Agricultura, Fernando Fernández, ha mantingut una nova reunió amb representants del Govern canari. L’objectiu principal de la trobada ha estat conèixer de primera mà les polítiques de promoció de productes agroalimentaris i els projectes de l’executiu canari destinats a reforçar el vincle entre el sector primari i turístic i generar sinergies entre tots dos.

Durant la seva intervenció, Simonet ha manifestat que «en els darrers anys, les Illes Balears han quedat un poc enrere pel que fa a la promoció dels seus productes de qualitat. Per això, és important poder observar en primera persona aquests tipus de concursos, la seva estructura i el seu funcionament, per adaptar aquestes iniciatives en benefici del nostre sector primari». En aquest sentit, el conseller ha recalcat que «com més petits són els nostres productors, més necessiten el suport de l’Administració perquè els seus productes arribin al consumidor, siguin residents o visitants, i que puguin vendre els seus productes a un preu just que els permeti continuar subsistint».

En aquesta línia, el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local ha assenyalat que «a partir de l’experiència que hem pogut veure gràcies al govern de Canàries, consideram que els concursos de productes de qualitat poden ser una eina de promoció amb una gran repercussió. A la Conselleria valoram la possibilitat de promoure accions similars, sempre consensuades amb el sector i que comptin amb la col·laboració dels actors implicats».

Per part seva, Quintero ha indicat que «treballam perquè el turisme promocioni el sector primari, com a sector que ens alimenta i que conforma un paisatge que és un atractiu turístic. D’aquí ve la importància que el turisme es vinculi al sector primari i el protegeixi».

En el concurs, organitzat pel Govern de Canàries, hi han participat un total de 223 mostres de formatge, que procedeixen de 75 formatgeries de totes les illes. La finalitat del certamen, i d’altres de similars que s’organitzen a l’arxipèlag canari, és reconèixer i promocionar els seus productes de qualitat diferenciada. En aquest sentit, el concurs estableix diferents categories en funció de si les produccions s’han elaborat amb llet pasteuritzada o llet crua, del tipus d’espècie ramadera (cabra, vaca, ovella i mescla) i dels diferents estats de maduració. També es té en compte el tipus de coagulació i de maduració pel desenvolupament de floridures (a l’interior o en superfície).

A l’acte d’inauguració de l’esdeveniment també hi han assistit la presidenta del Cabildo de Fuerteventura, Lola García; el batle de Puerto del Rosario, David de Vera; el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la corporació insular, Matías Peña García, i el director de l’Institut Canari de Qualitat Agroalimentària (ICCA), Luis Arráez Guadalupe.