torna

Detall de la notícia

Imatge 1939345

La directora del SOIB explica a Saragossa la integració dels certificats de professionalitat amb les titulacions d'FP que es du a terme a les Illes Balears

La directora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Francesca Ramis, ha participat avui en el segon Seminari de Bones Pràctiques dels Serveis Públics d’Ocupació que es celebra al Centre de Tecnologies Avançades de Saragossa. El programa de Bones Pràctiques és una de les accions emmarcades dins l’Estratègia Espanyola d’Activació per a l’Ocupació, essent una eina clau per a difondre mesures d’èxit, potenciar el coneixement mutu, així com aprofundir en temes rellevants.

Aquest segon seminari ha estat inaugurat per la Secretària d’Estat d’Ocupació, Engracia Hidalgo, amb la presència del conseller d’Economia i Ocupació del Govern d’Aragó, Francisco Bono i la directora general del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), Reyes Zatarain del Valle.

En aquesta edició hi han participat el SOIB, l’Institut Aragonès d’Ocupació, el Servei Públic d’Ocupació de Castilla la Mancha i el Servei d’Ocupació de Navarra on en diferents ponències han exposat aquelles iniciatives i programes de formació per a l‘ocupació que duen a terme.

Per la seva part, la directora del SOIB ha presentat la ponència ‘Desenvolupament d’un sistema integrat per a la Formació Professional a les Illes Balears’ on ha explicat els diferents processos de coordinació que s’han dut a terme fins ara, el desenvolupament normatiu que els regula i l’aplicació efectiva dels plans de formació integrats en els centres educatius.
Francesca Ramis ha destacat la inclusió dels certificats de professionalitat en els centres educatius que s’està duent a terme a les Illes Balears amb l’objectiu de complementar l’oferta formativa dels títols de formació professional així com afavorir el retorn al sistema educatiu. Així mateix, Ramis, ha exposat la iniciativa que s’està duent a la nostra comunitat amb l’oferta parcial a distància dels mòduls de Formació i Orientació Laboral (FOL) i Empresa i Iniciativa Empresarial (EIE) que permeten assolir la titulació en Formació Professional a aquelles persones que hagin finalitzat un certificat de professionalitat.

Finalment, Ramis, ha parlat del pla de garantia juvenil que permet als joves sense formació ni ocupació assolir un certificat de nivell 1 que es pot convalidar amb la Formació Professional Bàsica.

El Segon seminari de Bones Pràctiques dels Serveis Públics d’Ocupació conclourà amb un debat sobre Plans i Programes de Formació per a l’Ocupació.