torna

Detall de la notícia

Imatge 5275510

El Govern lliura els premis del II Concurs Escolar de Valors Contra la Corrupció a diversos instituts de Mallorca i Menorca

La setmana vinent, coincidint amb la setmana del Govern Obert, es farà lliurament dels premis a Eivissa, que inclouen un premi especial al centre educatiu que ha presentat major nombre de projectes: el Col·legi Mestral

El secretari autonòmic del Govern, Jesús Jurado, ha lliurat aquest dimecres el premi del II Concurs Escolar de Valors Contra la Corrupció organitzat per l’Oficina Anticorrupció de les Illes Balears (OAIB) al estudiant de l’IES Biel Martí de Ferreries (Menorca), Ivan Mazo Belloso, guanyador a la categoria de vídeo de batxillerat i cicles formatius pel seu treball audiovisual, disponible en https://youtu.be/9L-a-dUR2ak.

«La corrupció es pot eliminar», ha assegurat el secretari autonòmic Jesús Jurado. «Si volem avançar cap a una societat més justa, solidària i igualitària, hem de tenir ciutadans responsables i crítics, element imprescindible per evitar la corrupció. I no només corrupció a les administracions públiques sinó a totes les esferes de la vida pública i privada», ha destacat.

Al mateix temps, la directora general de Participació, Transparència i Voluntariat del Govern, Marina Crespí, participava al lliurament dels premis a dos alumnes del Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears de Palma, juntament amb el director de l'OAIB, Tòfol Milán.

Les guanyadores han estat Sarah Holgado Barahora, premiada en la categoria de vídeo del segon cicle d’ESO pel seu treball Conseqüències de la Corrupció (disponible a https://youtu.be/N1uUT4PA4vE), i Claudia Nuñez, guardonada amb un premi especial atorgat per unanimitat pel jurat en la categoria de batxillerat i cicles formatius pel seu vídeo La Corrupción (disponible en https://youtu.be/Qswvj3fDdAg).

«Aquest concurs arriba amb èxit a la seva segona edició amb l'objectiu de conscienciar els més petits i els joves sobre la importància de lluitar contra la corrupció. Un fenomen que ha fet molt de mal a les institucions i a la confiança que la gent té en la política», ha destacat la directora general. «Aquests vídeos evidencïen que la corrupció té un cost, que la pagam tots els ciutadans i afecta els imprescindibles serveis públics que prestam des de les administracions. Tots som víctimes de la corrupció i tots tenim el deure d'eliminar-la. I sí, és possible fer-ho. Amb lleis i regles que donin garanties i control; però especialment formant ciutadans responsables amb valors basats en l'honestedat i la responsabilitat», ha afegit Crespí.

A més, el secretari autonòmic del Govern, Jesús Jurado, va lliurar aquest dimarts el premi a la categoria de fotografia de batxillerat i cicles formatius a Mar García Vázquez, al centre IES Sineu, per la seva composició Post Corrupció (arxiu adjunt)

«Amb aquests premis volem reforçar la confiança de la ciutadania en les institucions i conscienciam els més joves que tenen un paper molt important», va insistir el secretari autonòmic.

II Concurs escolar de valors contra la corrupció

La Vicepresidència del Govern de les Illes Balears i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i la Conselleria d’Educació i Formació Professional, juntament amb l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Illes Balears, han organitzat, per segon any consecutiu, el Concurs Escolar de Valors Contra la Corrupció, en què han participat diferents centres escolars de totes les illes.

En la passada reunió del dijous 2 de juny de 2022, el jurat del II Concurs Escolar va decidir els guanyadors dels premis en cadascuna de les tres categories previstes:

Premiats en la categoria de relat curt:

─ Primer cicle d’ESO: es declara desert.

─ Segon cicle d’ESO: La il·lusió dels infants, d’Isabel Ferrer Hernanz, del Col·legi Mestral (Eivissa).

─ Batxillerat i cicles formatius: Cuestión de milisegundos, de Paula Ferrer Torres i Lucia Costa Azqueta, del Col·legi Mestral (Eivissa).

Premiats a la categoria de vídeo:

─ Primer cicle d’ESO: es declara desert.

─ Segon cicle d’ESO: el vídeo de Sarah Holgado Barahona, del Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears (Mallorca).

─ Batxillerat i cicles formatius: el vídeo d’Ivan Mazo Belloso, del centre IES Biel Martí (Menorca).

El jurat acorda atorgar, per unanimitat, un premi especial dotat amb 100 euros al vídeo de Claudia Núñez, del Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears, de la categoria de batxillerat i cicles formatius.

Premiats en la categoria de fotografia:

─ Primer cicle d’ESO: es declara desert.

─ Segon cicle d’ESO: fotografia d’Irene Olmedilla Parra i Ana Oller González, del Col·legi Mestral (Eivissa).

─ Batxillerat i cicles formatius: fotografia de Mar García Vázquez, del centre IES Sineu (Mallorca).

Premi especial al centre educatiu que presenti major nombre de treballs:

─ El guanyador del premi d’aquesta categoria ha estat el Col·legi Mestral (Eivissa).

S’han presentat al concurs un total de 97 treballs: 63 en la categoria de relat curt; 16 en la categoria de vídeos, i 18 en la categoria de fotografia.

La finalitat d’aquest concurs ha estat promocionar els valors de la integritat, la honestedat, la solidaritat i la responsabilitat que han d’imperar en la nostra societat, amb el tema objecte del concurs «Com afecta la corrupció als serveis que rebem els ciutadans».