torna

Detall de la notícia

Imatge 5274684

Joves cibermentors de Balears participen a la Trobada Iberoinsular de Corresponsals Juvenils Erasmus +

Joves cibermentors de les Illes Balears participen aquests dies a la Trobada Iberioninsular de Corresponsals Juvenils que té lloc al Centro Eurolatinoamericano de Juventud (CEULAJ) a Mollina (Màlaga). Aquesta activitat s’emmarca en el programa Erasmus + per al foment de la participació juvenil en les polítiques de joventut.

A la trobada, de caràcter formativa, s’hi han inscrit més de 200 joves de diferents comunitat autònomes de l’Estat espanyol i de Portugal i, de Balears, hi participen 10.

En el decurs de les sessions, els joves inscrits intercanviaran experiències i proposaran iniciatives d’acord amb les necessitats que han detectat en els centres educatius d’on són estudiants i en els quals han actuat com a cibermentors, en el cas balear, o com a corresponsals informatius o influencers en altres.

El programa de cibermentors és una iniciativa de l’ IBJOVE que, des que es va engegar fa set anys, a les Balears ha format més de 2000 joves de secundària en tècniques d’ús responsable i segur d’Internet.

Enguany s’han reprès a les Balears les trobades de persones cibermentores en format presencial que, en temps de pandèmia, varen haver de ser en línia. Durant el curs 2021-22 han participat en el programa 27 instituts d'Educació Secundària de Mallorca i Eivissa, una representació dels quals és la que ha viatjat a Mollina per explicar la seva experiència i compartir amb joves d’altres comunitats autònomes i de Portugal dinàmiques formatives i interactives.

La finalitat de les sessions és múltiple i està enfocada, principalment, en la creació d’un espai de participació de caràcter horitzontal; la identificació d’un sentiment d’identitat i pertinença a un col·lectiu; el reforçament de la formació; la promoció i impuls de nous programes de corresponsals i la recollida de les propostes formulades pels joves.

En representació de les Balears, està revist que dimecres participin també a l’activitat la directora general d’Infància, Joventut i Famílies del Govern de les Illes Balears, Marta, Carrió, i el director de l’IBJOVE, Sebastià Lliteres.