torna

Detall de la notícia

Imatge 5274057

L'IBAVI construirà una nova promoció d'habitatge públic a sa Pobla en un sòl que cedirà l'Ajuntament

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, han signat aquest matí un protocol de cessió de sòl per construir habitatges de protecció pública al municipi.

A l’acte, hi han assistit, per part de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, el conseller Josep Marí i la gerent de l’IBAVI, Olvido Terrassa. Per part de l’Ajuntament de sa Pobla, hi ha assistit el batle, Llorenç Gelabert.

El conseller Marí ha agraït al batle de sa Pobla la intenció de cedir aquest solar: «Es tracta d’una passa més de la col·laboració entre dues administracions per posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes, al més aviat possible, nous habitatges públics. Vull recordar que sense la participació dels ajuntaments i la cessió de sòl públic és més difícil fer noves promocions dedicades al lloguer, malgrat això també és cert que tenim moltes línies obertes per poder donar solucions reals a l’emergència residencial de la nostra Comunitat».

El sòl cedit per l’Ajuntament es troba situat al carrer de la República Argentina, 28, de sa Pobla, i té una superfície de 400 m². En aquests moments s'està treballant en la contractació del projecte que preveu una construcció d’onze habitatges que disposaran d’onze places d’aparcament.

El pressupost previst per a aquesta promoció és de 2.235.990,00 € (amb l’IVA inclòs). La previsió és que les obres de construcció comencin el 2023 i que estiguin enllestides aproximadament en quinze mesos.

El parc actual de l’IBAVI a sa Pobla consta de 88 habitatges en total, dels quals:

— 72 habitatges llogats

— 5 habitatges conveniats

— 11 habitatges buits (3 en condicionament i 8 en tràmit d’adjudicació)