torna

Detall de la notícia

Imatge 5273526

La Conselleria d'Afers Socials i Esports posa en marxa, amb fons europeus, una línia per finançar la modernització i millora d'instal·lacions esportives per fer-les més sostenibles

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, acompanyada del director general d’Esports, Carles Gonyalons, han traslladat avui als ajuntaments i consells insulars la convocatòria d’una nova línia d’ajuts dirigits a la millora i modernització de les instal·lacions esportives de les Illes Balears. Amb una dotació de 3,9 milions d’euros, la convocatòria està oberta a les entitats locals de la Comunitat Autònoma i té com a objectiu la modernització de la Xarxa de Centres d’Instal·lacions esportives existent a la Comunitat Autònoma en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea- Next Generation EU.

Les actuacions han d’anar destinades a la substitució de les energies actuals que empren en el seu funcionament per altres amb menors emissions contaminants i la renovació d’equips per a l’obtenció del màxim rendiment energètic. També per a la digitalització i millora de l’accessibilitat. Les intervencions en matèria d’eficiència energètica han d’aconseguir de mitjana una reducció de la demanda d’energia primària d’almenys un 30%.

La convocatòria també estableix una sèrie de prioritats depenent del tipus d'instal·lació esportiva. Així s'estableix el següent ordre de preferència a l'hora d'atorgar les subvencions:

1- Instal·lacions esportives reconegudes de tecnificació esportiva.
2- Instal·lacions esportives on es desenvolupin programes de tecnificació esportiva reconeguts per la Direcció General d’Esports.
3- Instal·lacions esportives que presten serveis supramunicipals.

El termini per presentar les sol·licituds és de tres mesos a comptar des de l’endemà que es publiqui la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Està previst que la convocatòria es publiqui aquest dissabte. Les subvencions, segons els criteris fixats per Europa, van lligades a la millora i reforma d’instal·lacions existents, no per a noves.