torna

Detall de la notícia

Imatge 5265932

La consellera Rosario Sánchez participa en la presentació de la Memòria de l'Estalvi Ètic 2021 de Colonya Caixa de Pollença

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Rosario Sánchez, ha participat en la presentació de la Memòria de l'Estalvi Ètic 2021 de Colonya Caixa d’Estalvis de Pollença, acte celebrat aquest dimecres a la Cambra de Comerç de Mallorca.

Rosario Sánchez ha acompanyat a la presentació al president de Colonya Caixa d’Estalvis de Pollença i de la Fundació Guillem Cifre de Colonya, Josep Antoni Cifre i al responsable de Relacions Institucionals i de l’Estalvi Ètic de Colonya Caixa Pollença, Juan José Caldés. També hi ha assistit la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni del Govern, Aina Galmés.

L'Estalvi Ètic de Colonya Caixa de Pollença és un programa pioner, referent a tot l’Estat, que ha estat la primera experiència de banca ètica que una entitat financera duia a terme a Espanya, i que ja es troba molt més que consolidat, amb més de 20 anys d’existència, des de l’any 1999.

La memòria de l’Estalvi Ètic de 2021 recull que els dipòsits totals ja arriben a quasi 230 milions d’euros (un +13% respecte de l’any anterior), amb més de 18.600 titulars de comptes i que, des de la seva creació, el fons de donacions ha rebut prop de 3 milions d’euros.

“Els projectes subvencionats tenen finalitats socials i solidàries, principalment de caire assistencial. A més, les dades de l’Estalvi Ètic presentades mostren que és una iniciativa consolidada i que dona resultats, responent a les seves finalitats”, ha afirmat la consellera Sánchez durant l’acte de presentació.

També ha elogiat aquesta iniciativa com a exemple i model a seguir, des de la seva visió solidària. “Volem impulsar i promoure l’estalvi ètic entre la ciutadania illenca, per tal d’assolir un efecte transformador cap a la societat que volem construir. Per aquesta raó, volem establir relacions més directes, ampliant-hi el nivell de col·laboració, com venim demostrant amb el Contracte Marc de Tresoreria i que enguany destinarà fons a l’estalvi Ètic que redundaran en projectes amb impacte social positiu”, ha manifestat.