torna

Detall de la notícia

L'afiliació de febrer torna a registrar un màxim històric a les Illes Balears i se situa en 442.814 persones afiliades

L’increment de l’afiliació i les 12.100 crides a fixos discontinus acumulades des de gener mostren ja un inici de la reactivació de la temporada turística

L’atur cau un 37,8% i se situa en 52.504 persones desocupades, el registre més baix des de fa catorze anys

 

L’evolució del mercat de treball del mes de febrer a les Illes Balears manté la continuïtat dels mesos precedents amb una creació d’ocupació com mai ho havia fet abans, situant-se en registres històrics per quart mes consecutiu. Així, el mes passat es van registrar 442.814 persones afiliades, el que suposa un increment interanual del 7,1% i 29.679 persones afiliades més que fa un any.

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, ha presentat avui les dades d’afiliació i atur corresponents al mes de febrer, i ha assenyalat que les Illes Balears són, juntament amb les Canàries, les comunitats on més intensa és la creació d’ocupació, molt per sobre de la mitjana estatal, que situà el creixement d’afiliació en el 4,5%.

D’altra banda, respecte al mes anterior les Illes Balears també han experimentat un creixement en afiliació de 8.822 persones, el que suposa un 2,0% d’increment i apunta ja a un inici de reactivació del mercat turístic per a aquesta temporada. De fet, la crida a treballadors fixos discontinus s’ha multiplicat per sis en relació a l’any passat: entre gener i febrer ja s’ha fet la crida a 12.103 persones treballadores, gairebé 10.000 més que l’any passat. En termes intermensuals, l’increment es especialment intens en hostaleria (4.522) i construcció (2.087).

L’atur cau un 38%, 32.077 persones aturades menys que fa un any

El mes de febrer va registrar 52.504 persones desocupades, el que suposa un 37,9% menys que fa un any (32.077 desocupats menys, la major reducció de tota Espanya, on l’atur cau un 22,4% interanual). Com succeí amb les dades de gener, l’atur de febrer és la xifra més baixa registrada des de fa 14 anys (2008), i una de les quatre menors de tota la sèrie històrica.

El registre de desocupats també ha reflectit una caiguda respecte al mes de gener. Així, la caiguda intermensual ha estat del -3,5% i 1.931 persones desocupades menys que el mes anterior.

Tot plegat, la taxa d’atur administratiu es redueix cinc dècimes i se situa en el 10’6% en el mes de gener. Aquest indicador se situa tres punts percentuals per sota de la mitjana nacional, un 13,6%.

Gairebé 300 treballadors menys en ERTO

Finalment, el nombre de persones treballadores en ERTO continua descendint mes a mes. En el darrer dia de febrer es van registrar 5.566 persones en ERTO, el que suposa un descens de 273 persones respecte al mes anterior.