torna

Detall de la notícia

Imatge 4797013

Llum verda a la convocatòria de bons turístics que contempla ajudes de fins a 100 euros per a viatjar entre les Illes Balears

Les ajudes podran sol·licitar-se a partir d'aquest divendres

Els ciutadans de les Illes Balears podran sol·licitar a partir de demà, 21 de maig, les ajudes impulsades per l'Agència d'Estratègia Turística (AETIB), per a fer turisme interilles aquest estiu, conegudes com a bons turístics, i que es troben dins del Pla de Reactivació Turística presentat setmanes enrere i dotat amb 11 milions d'euros.

El Butlletí Oficial de la Comunitat autònoma (BOIB) ha publicat avui la convocatòria per la qual els residents de les Illes podran beneficiar-se d'una subvenció de fins a 100 euros en viatges interilles. Des de demà mateix les agències de viatges col·laboradores podran oferir els descomptes per a residents.

Aquesta ajuda la podran demanar aquells ciutadans que estiguin empadronats a les Illes i que s'allotgin en un establiment turístic reglat i situat fora de la seva illa de residència.

L'estada mínima serà de dues nits i per a percebre aquests 100 euros màxim per persona serà condició imprescindible haver realitzat la reserva a través de les agències de viatges adherides al projecte.

L'objectiu d'aquesta convocatòria d'ajudes mitjançant aquest sistema de bons turístics és incentivar la demanda dels serveis turístics i reactivar l'economia de les Illes Balears.

Aquesta línia d'ajudes persegueix fomentar la realització de viatges, amb pernoctació i d'àmbit autonòmic, entre la ciutadania balear. La convocatòria comptarà amb un pressupost d'un milió d'euros ampliable a dos i amb càrrec al pressupost de l'AETIB per a enguany.

Respecte als períodes subvencionables, els serveis turístics objecte d'aquestes ajudes hauran de ser prestats dins dels següents períodes:

  • Del 15 de juny fins al 30 de juny de 2021 (tots dos inclosos i amb l'excepció del 23 al 27 de juny)
  • De l'1 de setembre al 15 de novembre 2021 (tots dos inclosos)