torna

Detall de la notícia

Imatge 4785051

La directora general de Turisme completa a Eivissa una jornada de reunions amb els agents econòmics i socials

Rosana Morillo i l'adjunta de L’AETIB, Esther Callizo, han mantingut també una trobada amb el president del Consell per a avançar en la desescalada

La directora general de Turisme, Rosana Morillo, acompanyada per la directora adjunta de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), Esther Callizo, s'ha desplaçat avui a Eivissa, on ha mantingut diverses reunions amb el president del Consell insular, Vicent Marí Torres, i amb agents econòmics i socials de l'Illa.

La jornada ha començat a primera hora en el Consell d'Eivissa, on Morillo i Callizo s'han reunit amb Marí Torres i el director insular de Turisme, Juan Miguel Costa, per a avançar en el procés de desescalada i la reactivació turística, amb l'objectiu que el reinici de l'activitat es desenvolupi sota les màximes mesures de seguretat, tant per a turistes com per a treballadors i residents.

Durant la jornada, tant Morillo com Callizo han mantingut també una reunió amb el sector de la restauració, per a valorar i avaluar les mesures de desescalada. En ella, la patronal ha expressat la seva petició de flexibilitzar les restriccions en vigor que afecten específicament la restauració, especialment respecte als horaris. Des del Govern, la directora general de Turisme ha escoltat les seves reivindicacions i s'ha mostrat “molt conscient de la situació” tan complicada per la qual estan travessant determinats sectors durant la pandèmia provocada pel COVID-19..

En aquest sentit, Morillo s'ha compromès a traslladar la reclamació al si del Govern i al conjunt dels agents socials que formen part de la Mesa de Diàleg Social, amb els quals es mantindran reunions aquesta mateixa setmana. La directora general de Turisme ha recordat que la línia del Govern passa per apostar per una desescalada lenta i sempre en funció dels criteris sanitaris que marquen i marcaran el ritme de les eventuals obertures de les diferents activitats.

Finalment, la delegació del Govern desplaçada fins a Eivissa s'ha reunit amb representants de les patronals turístiques, on s'han analitzat les expectatives per a la pròxima temporada i s'ha compartit el Pla de Mesures per a la Reactivació Turística que la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball ultima a través de l'Agència d'Estratègia Turística (AETIB) i amb la participació els consells insulars i els agents implicats.

A la reunió han participat representants de la Federació Hotelera d'Eivissa, Oci Eivissa, Foment del Turisme d'Eivissa, PIMEEF i CAEB Eivissa.