torna

Detall de la notícia

Imatge 4533054

El Govern treballa amb l'Estat en un full de ruta per a la reactivació turística amb nous corredors segurs a la primavera

El conseller Negueruela completa una jornada de treball a Madrid i es reuneix amb dos secretaris d'Estat per a impulsar la recuperació a Balears

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s'ha desplaçat avui a Madrid acompanyat pel director general de Model Econòmic, Llorenç Pou, i la directora adjunta de AETIB, Esther Callizo, on ha completat una jornada de treball que ha inclòs reunions amb dos secretaris d'Estat del Govern d'Espanya per a impulsar la reactivació i la recuperació econòmica a les Illes Balears.

La primera trobada ha tingut lloc a la seu del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, on Negueruela ha mantingut una trobada amb el Secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, al qual li ha traslladat la necessitat de continuar fent costat als sectors productius que s'estan veient més afectats per les restriccions aprovades per a contenir l'expansió de la COVID-19.

En aquest sentit, durant la reunió el conseller ha reclamat ajudes directes per al sector de la restauració, amb l'objectiu de pal·liar en la mesura que sigui possible les conseqüències de la pandèmia, atès que aquest sector és un dels més afectats. Unes ajudes que s'unirien a les recentment aprovades pel Govern en el marc del pla d'acompanyament presentat fa dues setmanes amb mesures per valor de més de 103 milions d'euros.

Al mateix temps, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha acordat amb el secretari d'Estat treballar en un “full de ruta que permeti afrontar amb garanties la reactivació turística” quan les xifres d'incidència de la malaltia ho permetin de manera segura. Només així, ha recordat Negueruela, “les Illes Balears podran continuar avançant en el seu posicionament com a destí segur davant la pròxima temporada”. Per a això, s'aposta per nous corredors segurs a la primavera.

Un altre dels temes abordats a la trobada ha estat la futura gestió dels fons europeus, que serviran per a recuperar i impulsar l'activitat turística així com modernitzar infraestructures en els principals destins de l'arxipèlag. La futura gestió d'aquests fons és un tema crucial per a les Illes Balears, que disposaran de 100 milions d'euros fins a 2022.

Després d'aquesta reunió, la delegació de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, s'ha desplaçat fins al Ministeri de Treball i Economia Social, on Negueruela i Pou han mantingut una reunió amb el Secretari d'Estat d'Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez Rey.

Entre els temes que s'han abordat durant la trobada han destacat la gestió de les polítiques actives d'ocupació així com continuar millorant la formació dels treballadors i les treballadores fixos discontinus que exerceixen la seva feina a les Illes Balears.