torna

Detall de la notícia

Imatge 4288044

La consellera d'Administracions Públiques convoca el Consell Assessor del Voluntariat de Protecció Civil de les Illes Balears

Isabel Castro agraeix la labor i l'altruisme dels centenars de voluntaris que han participat activament en determinades tasques derivades de l'estat d'alarma

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha convocat el Consell Assessor del Voluntariat de Protecció Civil de les Illes Balears per celebrar la reunió anual, donar compte de les accions desenvolupades des de la Direcció General d’Emergències i Interior en relació amb la coordinació autonòmica d’aquestes agrupacions locals, i escoltar les peticions i els suggeriments dels seus representants.

Cal recordar que els voluntaris de Protecció Civil, adscrits a les seves corporacions municipals i amb un àmbit d’actuació eminentment local, col·laboren de forma habitual amb l’Administració en feines relacionades amb la seguretat de persones i béns afectats per qualsevol tipus de sinistre o calamitat.

Actualment, a les Illes Balears hi ha 54 agrupacions de Protecció Civil, amb un total de 850 voluntaris acreditats. Aquestes agrupacions han participat activament en determinades tasques derivades de l’estat d’alarma decretat pel Govern central davant el risc epidemiològic de la COVID-19. Concretament, han participat en el repartiment de mascaretes en espais públics i en la distribució de cartells d’IBDONA per prevenir el maltractament de dones durant el confinament.

Paral·lelament, i entre altres feines, durant el confinament també han participat activament en la distribució d’aliments i medicaments als col·lectius més vulnerables dels seus municipis.

Per això, la consellera Castro els ha volgut agrair, en nom de tot el Govern de les Illes Balears, «l’altruisme, la vocació de servei i la humanitat que demostrau cada dia amb la societat més propera a vosaltres. Sou una peça fonamental i indispensable per a la nostra societat, un clar exemple dels valors que ens fan sentir orgullosos».

El Consell Assessor de Protecció Civil de les Illes Balears, presidit per la consellera Isabel Castro, està format per representants de la Direcció General d’Emergències i Interior, del SEIB-112, de l’EBAP, de la FELIB i de les agrupacions locals de Protecció Civil de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.