torna

Detall de la notícia

Imatge 3976976

Vint-i-tres agents de policia local inicien a l'EBAP una formació específica per millorar l'atenció a les víctimes de violència masclista

La DG Emergències i Interior impulsarà altres línies formatives també dirigides a millorar l’atenció policial a dones maltractades

 

Un total de 23 agents de diferents cossos de policia local de Mallorca han iniciat a la seu de l’Escola Balear d’Administracions Públiques (EBAP) un curs formatiu de 20 hores orientat específicament a millorar l’atenció policial a les víctimes de violència masclista.

L’objectiu d’aquesta formació és treballar les competències, habilitats i coneixements dels professionals que intervenen directament o indirectament en les violències masclistes, així com millorar les habilitats comunicatives dels agents amb les víctimes i el seu entorn, d’una banda, i amb la ciutadania en general i altres institucions, de l’altra.

El curs té lloc de manera presencial en set sessions formatives entre el 6 i el 28 de novembre i és a càrrec d’especialistes en diferents vessant de la lacra de la violència masclista, des de Susana Ortega, tècnica de l’Institut Balear de la Dona; Edgard Ginard, membre del Consell Social de la UIB; Aina Beltran, agent de la Policia Local de Palma; i Margarita Cantallops, del Centre d'Informació de la Dona del Consell de Mallorca.

Alguns del continguts que seran abordats seran l’aproximació a la desigualtat de gènere i al marc legislatiu, els protocols d’intervenció front a les violències masclistes a l’àmbit policial, les intervencions policials amb les víctimes de violències masclistes, les bones pràctiques en l’atenció a les víctimes i el seu entorn, per tal d’evitar la revictimització, i també la importància cabdal del treball en xarxa.

Aquesta iniciativa forma part de l’oferta formativa que l’EBAP ofereix mitjançant el Pla de Formació Policial i el Pla de Formació a Corporacions Locals. Altres eines que des de l’EBAP s’adrecen als municipis de les Illes són el Pla de Formació de Seguretat, Emergències i Bombers i el Pla de Formació de Voluntaris de Protecció Civil. A més a més, la Direcció General d’Emergències i Interior té previst impulsar altres línies formatives també dirigides a millorar l’atenció policial a dones maltractades.

Els vint-i-tres agents de policia local que participen són de Palma (2), Manacor (1), Inca (3), Llucmajor (1), Alcúdia (3), Binissalem (3), Pollença (6), Sant Llorenç (1), Llubí (1), Esporles (1) i Búger (1).