torna

Detall de la notícia

Imatge 2596721

El Govern acorda ampliar el SOIB amb 27 noves places i estabilitzar la situació dels orientadors per al que resta de legislatura

Amb aquesta actuació es dóna compliment a un altre dels “Acords pel Canvi” que se signaren a l’hora de constituir el Govern actual: enfortir el SOIB a fi de convertir-lo en un vertader servei públic d’ocupació. D’altra banda, el Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, un acord pel qual es dóna més estabilitat laboral a l’equip d’orientadors del SOIB, format per 43 treballadors que actualment estan contractats en el marc del Pla Anual de Polítiques d’Ocupació.

Aquest equip duu a terme les funcions d’orientació laboral a què es fa referència en el Pla esmentat. Amb aquest acord del Consell de Govern, la Conselleria de Treball compleix el compromís d’estabilitzar la situació dels treballadors contractats per desenvolupar tasques d’orientació en l’àmbit del Pla esmentat, que està finançat per mitjà de fons de l’Estat. Precisament, el conseller de Treball, Iago Negueruela, va assistir el passat dilluns a la Conferència Sectorial d’Ocupació, a Madrid, en la qual es va aprovar el repartiment dels fons per al 2016. Fruit de la bona gestió i execució dels programes d’ocupació impulsats pel SOIB —com el de la garantia juvenil i el programa “Visibles”, adreçat a persones desocupades de llarga durada més grans de 45 anys—, les Illes Balears han aconseguit un increment en les dotacions de l’Estat, fins a arribar a 36,1 milions d’euros, entre els quals s’inclouen els fons per als orientadors.

D’aquesta manera, s’ha resolt d’una manera ràpida una situació provisional que s’ha donat a causa d’una mala gestió heretada de l’anterior equip del Govern de Bauzá.