torna

Detall de la notícia

Imatge 2101358

El SOIB destinarà 7,9 milions d'euros per donar formació a persones en atur

El Consell de Govern ha aprovat una despesa de 7,9 milions d’euros perquè el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) convoqui subvencions per finançar especialitats formatives per a treballadors en situació d’atur.
Amb l’import autoritzat, les entitats col·laboradores degudament acreditades pel SOIB, podran presentar projectes per dur a terme accions formatives conduents a l’obtenció de certificats de professionalitat, títol amb validesa nacional que acredita una qualificació professional del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals i que reconeix la capacitació de l’alumne per desenvolupar una determinada feina.
Totes aquestes accions permetran als treballadors rebre una formació idònia, augmentar la seva qualificació per poder-se inserir en el món laboral,  i comptar amb un títol oficial, ajustat a les seves necessitats i a les del mercat laboral actual.
Les accions formatives conduents a obtenir el certificat de professionalitat que es duran a terme abasten les branques d’hosteleria i turisme, comerç i màrqueting; electricitat i electrònica, noves tecnologies, agricultura ecològica, entre d’altres. A més d’aquestes matèries, les entitats col·laboradores impartiran especialitats formatives en idiomes com anglès, alemany, italià, rus i, per primera vegada, xinès i cultura oriental.
Podran optar a la convocatòria totes aquelles persones que estiguin en situació d’atur inscrites en el SOIB.
La convocatòria de subvencions es publicarà properament en el BOIB i abans que acabi l’any s’adjudicaran les accions formatives, que podran executar-se fins al 31 d’abril de 2016.