torna

Detall de la notícia

Imatge 2036966

La directora del SOIB clausura el taller ocupacional "Les formes" d'Inca

La directora del SOIB, Francesca Ramis, va assistir a la clausura del taller d'ocupació “Les formes” en el Museu del Calçat i de la Pell d’Inca en el qual, durant els últims sis mesos, un total de 9 alumnes han adquirit les competències necessàries en reparació i elaboració de calçat artesanal amb l'objectiu de facilitar la seva inserció.
En el transcurs de l'acte, la directora del SOIB, acompanyada del primer tinent de batle d'Inca, Felip Jerez; la regidora de l'àrea de Cultura, Educació i Formació, Ocupació i Treball, Maria Payeras i la directora del taller ocupacional, Margalida Cladera, ha fet lliurament als alumnes del diploma acreditatiu de la formació professional laboral rebuda i de la seva activitat laboral.
Durant tot el programa, iniciat el passat mes de febrer, els alumnes-treballadors han cobrat el Salari Mínim Interprofessional i el 57% de les hores de formació rebudes han estat destinades a la realització de treballs directes de reparació de calçat i marroquineria. Així, durant el taller, els alumnes han reparat 80 parells de calçat, han procedit a l’elaboració de 60 parells nous i han reparat també més de 100 articles de marroquineria. A més de la formació específica, els alumnes han rebut igualment classes d'informàtica així com tècniques de recerca d'ocupació i autoocupació.
Els participants han obtingut el certificat de professionalitat (CP) de nivell 1 de reparació de calçat i marroquineria que els permet accedir a cursar un CP de nivell 2 de la mateixa família professional.
Cal recordar que el passat mes de juliol es va celebrar una jornada de portes obertes per donar a conèixer als empresaris del sector del calçat i marroquineria d'Inca la labor desenvolupada en aquest taller que, entre els seus objectius, persegueix contribuir a l'impuls econòmic del municipi.