30 juny 2021 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: La consellera Gómez destaca el treball coordinat amb el Ministeri per frenar el brot de COVID-19 entre estudiants NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
La consellera ha defensat la gestió per detectar i aïllar ràpidament els casos positius i els seus contactes estrets

COVID-19: La consellera Gómez destaca el treball coordinat amb el Ministeri per frenar el brot de COVID-19 entre estudiants

Gómez s’ha reunit amb la secretària d’estat de Sanitat i participa també en el Consell Interterritorial

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha destacat avui el treball coordinat que han duit a terme fins al moment el Ministeri de Sanitat i totes les comunitats autònomes per contenir el brot de COVID-19 entre joves estudiants desplaçats a l’illa en viatges organitzats per celebrar el final de curs i que afecta un miler de persones de vuit regions. Així mateix, ha apel·lat a la responsabilitat individual i col·lectiva per evitar els contagis.

La consellera ha participat avui matí en una reunió amb la secretària d’estat de Sanitat, Silvia Calzón; la directora general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, Pilar Aparicio, i el director del CCAES, Fernando Simón, amb l’objectiu de coordinar les actuacions de control.

Gómez -que també intervé avui en el Consell Interterritorial de Salut- ha recalcat l’esforç que s’ha fet per detectar positius i contactes ràpidament, i per garantir els aïllaments i les quarantenes respectius dels afectats.

A la pregunta sobre el confinament dels joves, la consellera ha remarcat que els tècnics de Salut Pública varen indicar que tots havien de ser considerats contacte estret ja que han compartit espais comuns i activitats. En cap cas, ha afegit, no s’han utilitzat mesures coercitives i els trasllats s’han fet en ambulàncies.

Els joves han quedat instal·lats a l’hotel pont, habilitat per atendre aquest tipus de situacions que no només afecten aquests viatgers, sinó altres turistes o fins i tot residents de les illes, els habitatges dels quals no tenen les condicions òptimes per a un bon aïllament.

Les persones que es troben a l’hotel pont tenen prescrita una quarantena de 10 dies, i als 7 dies se’ls farà una prova, tal com estableix el Ministeri de Sanitat en els protocols.

Gómez ha apel·lat a treballar amb missatges en positiu i ha cridat a la responsabilitat individual, col·lectiva i social.

Les Balears duen a terme una desescalada lenta després d’un any molt dur i amb un cost elevat per a tota la societat illenca, tant des del punt de vista sanitari com econòmic, ha expressat la consellera, que ha recordat que en el darrer any s’han adoptat nombroses mesures preventives i restriccions, que ara s’aixequen molt lentament. Com a exemple, ha indicat que continua tancat l’oci nocturn.

Per tot això ha conclòs: «No ens interessa un turisme d’excessos i per això vull enviar un missatge de responsabilitat».

Suport del Ministeri a la gestió

El Ministeri de Sanitat ha donat avui el seu suport a la gestió que du a terme el Govern dels Illes Balears en relació amb el brot de COVID-19 que afecta ja un miler de joves de vuit comunitats.

Després de la trobada, Pilar Aparicio ha expressat la preocupació del Ministeri per les dimensions d’aquest brot que afecta prop d’un miler de persones encara no vacunades i ha destacat la col·laboració extraordinària que presten la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears i la resta de comunitats afectades.

La directora general ha agraït que totes les regions apliquin els protocols consensuats durant els darrers mesos, la qual cosa és «fonamental» per frenar els contagis.