27 juny 2021 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Actualizació sobre el brot de COVID-19 entre estudiants provinents de la península NNota Informativa

COVID-19: Actualizació sobre el brot de COVID-19 entre estudiants provinents de la península

A hores d’ara, l’hotel pont COVID Palma Bellver acull un total de 175 joves peninsulars que han tingut relació directa o indirecta amb el brot d'un viatge d'estudis a Mallorca.

Dels 175 estudiants traslladats en ambulància i sotmesos a prova PCR, fins al moment ja han donat positiu 33 i 45 han tengut un resultat negatiu. El laboratori del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases processa en aquests moment les mostres pendents (un total de 97 que han entrat a l’hotel pont avui des de les 8 del matí).

A més, un total de 9 positius amb simptomatologia (principalment, febre) han estat traslladats a l’Hospital Universitari Son Espases per cautela. Els joves ingressats es troben bé, dins el seu estat simptomatològic. 
Com ja es va informar anteriorment, la Conselleria de Salut i Consum va realitzar un rastreig massiu quan es va tenir coneixement del brot i té detectats un total de 268 joves provinents de Galícia, el País Basc, Andalusia i Madrid, i encara de viatge en diversos hotels de Mallorca, que podrien haver tingut una relació directa o indirecta amb el brot.

Per a aquests 93 estudiants que encara romanen als seus hotels s'ha establert un protocol de control en col·laboració amb la Delegació de Govern perquè quedin aïllats a les seves habitacions a l'espera de ser traslladats a l'hotel pont on se'ls realitzaria la prova diagnòstica.

L'operativa de la Conselleria de Salut i Consum inclou equips tècnics del SAMU061, la Central de Coordinació Covid d'Atenció Primària i la Direcció General de Salut Pública, que està en contacte amb el Centre de Coordinació i Alertes Epidemiològiques del Ministeri de Sanitat per a actualitzar la informació sobre el brot, que afecta en aquests moments a sis comunitats autònomes. 

Des de la Conselleria de Salut i Consum es demana contribuir a vetllar per la intimitat dels afectats, especialment dels menors d'edat. 

Respecte als treballadors dels sis hotels principalment afectats, el Govern ha realitzat ja un cribat. Dels 175 treballadors sotmesos a prova fins avui, un (1) ha donat positiu per COVID-19.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, farà declaracions a les 19 hores d’avui a l’exterior del Centre de Salut de sa Vileta, Palma. 

Demà a les 13 hores, hi haurà una roda de premsa de la consellera Gómez per actualitzar les dades del brot i de la directora assistencial del Servei de Salut i coordinadora del Pla autonòmic de Vacunació contra la COVID-19, Eugènia Carandell.