11 juny 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Cap dels treballadors dels escorxadors de les Illes dona positiu en les proves PCR de coronavirus NNota Informativa

COVID-19: Cap dels treballadors dels escorxadors de les Illes dona positiu en les proves PCR de coronavirus

El cribratge que s’ha fet als 75 treballadors dels escorxadors de les Illes Balears ha posat de manifest que no n’hi ha cap que tengui actiu el contagi per SARS-CoV-2 i només dos dels casos han donat positiu en la serologia d’anticossos, un a Mallorca i un altre a Eivissa, la qual cosa demostra que havien superat la infecció amb anterioritat, de manera asimptomàtica i sense contagiar els seus companys.

 

Així es desprèn de les proves massives que ha fet la Direcció General de Salut Pública i Participació, en coordinació amb el Servei de Salut de les Illes Balears, als professionals que fan feina en els escorxadors de la comunitat (34 a Mallorca, 21 a Menorca, 18 a Eivissa i 2 a Formentera). Les Balears han estat una de les primeres comunitats autònomes que han fet un cribratge massiu a tots els treballadors d’aquestes instal·lacions.   

 

El cribratge va començar el primer de juny i s’hi varen citar tots els treballadors dels escorxadors i també els inspectors del Servei de Seguretat Alimentària que en controlen el funcionament. En total varen ser 75 persones, a les quals es va fer una prova PCR per diagnosticar la presència del virus, així com una serologia d’anticossos per detectar si havien superat la infecció en qualque moment.

 

La Direcció General de Salut Pública i Participació va decidir dur a terme aquest cribratge preventiu després que diversos estudis científics concloguessin que les característiques d’aquestes plantes —com ara la baixa temperatura a la qual es fa feina— podrien facilitar la propagació del virus entre els empleats.