14 març 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

Els ciutadans de les Illes Balears es comprometen amb la donació de sang durant els darrers dies NNota Informativa

Els ciutadans de les Illes Balears es comprometen amb la donació de sang durant els darrers dies

En les actuals circumstàncies és especialment necessari anar a donar sang. Les campanyes de donació segueixen obertes per atendre mitjans.

En els darrers dies, la població balear ha demostrat una vegada més la seva solidaritat en temps de crisi. Els donants de sang han anat a donar, moltes persones s’han ofert per primera vegada i les institucions, especialment els ajuntaments, han col·laborat per facilitar instal·lacions que garanteixin la seguretat a l’hora de donar.

Ahir, divendres 13 de març, 168 persones s’aproparen a donar sang i es varen aconseguir 140 donacions. Són molt bons resultats en una jornada normal i són una gran notícia quan la societat es troba en situació d’alerta sanitària pel coronavirus. A tots correspon demostrar responsabilitat cívica complint amb les recomanacions de les autoritats davant l’epidèmia i ser conscients que per mantenir el sistema sanitari, en aquests moments de pressió, és necessari també mantenir les reserves de sang en nivells de seguretat.

Les reserves de sang estan al 75% i es precisa que la població sana continuï col·laborant per seguir garantint el tractament i cura dels pacients de la nostra Comunitat Autònoma.

El Banc de Sang es centra en la seguretat del donant. Donar sang és segur. Les sales de donació són espais segurs on només acudeixen persones sanes i es manté una neteja exhaustiva. Els materials que s’utilitzen són estèrils i d’un sol ús. Els professionals sanitaris extremen les mesures d’higiene. Els requisits per donar fan que la donació i la transfusió siguin segures.

És molt important que la població sana continuï anant a donar sang. Depèn de la seva solidaritat garantir que els pacients de les Balears rebin les transfusions que necessiten.